avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună seara! Va rog sa îmi spuneți ce as putea face ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună seara! Va rog sa îmi spuneți ce as putea face în următoarea ...

Bună seara!
Va rog sa îmi spuneți ce as putea face în următoarea situație. Azi m-a oprit un echipaj de politie pt ca nu am oprit la linia de cale ferata, i-am spus agentului ca m-am asigurat, el insistând ca nu am oprit roata mașini...între timp eram cu cei doi copii, unul 3 ani celalalt 1 an jumate care s-au speriat foarte tare și plângeau și nu ii mai puteam controla,mama mea fiind cu mine m-a rugat sa aștept afara, în spatele mașini și sa semenz acolo procesul verbal sa nu mai vadă copii pe agentul de politie. Menționez ca am cooperat și am avut un comportament adecvat....în momentul când stăteam în spatele mașinii mele celalalt coleg, agent, a ieșit din echipajul de politie tipand/urlând la mine sa întru în mașină, i-am explicat situația ca plâng copii și sunt speriați dacă pot semna procesul verbal sa nu mai vadă copii politia la geamul mașini, acesta mi-a răspuns,, și ce ma interesează pe mine ca va urlă copii" în acel moment am urcat în mașină am așteptat sa vină polițistul și am rugat sa se legitimeze/ sa spună numele lor și el și colegul și au refuzat categoric. Eu am filmat ultima parte în care refuza sa îmi spună numele...eu am refuzat sa semnez procesul verbal. Ce pot face în aceasta situație? Îmi doresc foarte tare ca atitudinea acelui polițist sa fie sancționată. Nu ai cum sa te comporți așa...nu avea motive temeinice sa reacționeze ca și cum eram un infractor. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:38, 9 Iunie 2022
Nu prea aveti ce face, nu aveti voie sa iesiti din masina. Politistul nu e obligat sa se legitimeze. Veti primi acasa acel PV de contraventie. Daca doriti, puteti depune plingere contraventionala impotriva lui, in 15 zile de la data de pe plic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz din partea organelor de politie rutiera Ofefei Ofefei In timp ce ma aflam in spatele masini mele, int-o curte din orasul Bragadiru, pe poarta a intrat o masina de politie care a oprit in fata mea si a colegului ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda Fanfan12 Fanfan12 Am fost oprit de catre un echipaj de politie si legitimat. (mergeam pe trotuar cu inca 2 persoane noaptea pe la 3). Politistii erau intr-un logan gri fara ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru deranjarea linistii publice prin zgomote si larma catax24 catax24 Intr-una din zilele acestea ma intorceam acasa, in jurul orei 12 noaptea. Circulam pe trotuar iar in fatea mea la cativa pasi se afla un alt individ (pe care ... (vezi toată discuția)