Buna ziua !
Pe data de 04.06.2012 mi-a fost reținut permisul de conducere pentru neacordare pe prioritate la o trecere de pietoni (trecere pe care nu se afla absolut nimeni). Am refuzat să semnez procesul verbal și din câte știu, ar fi trebuit să-l primesc acasă. Tot ce am primit acasă este o înștiințare prin care mi se aduce la cunoștință că mi-a fost suspendat permisul, care sună cam așa:
„Către _________,
Vă facem cunoscut că, pentru încălcarea, la data de 04.06.2012 a prevederilor art. 100 alin. 3 lit. B din O.U.G. nr. 195/2002 republicată, v-a fost suspendată exercitarea dreptului de conducere pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 20.06.2012.
În cazul în care, în această perioadă sunteți depistat conducând autovehiculul pe drumurile publice, în conformitate cu prevederile art. 86 alin. 2 din O.U.G. nr. 195/2002 republicată, fapta dumneavoastră constituie infracțiune la regimul circulației.”
Eu cum fac contestație în această situație ?
Mulțumesc !
Daca nu au trecut 15 zile de la data cand ati primit acasa comunicarea, puteti face plangere contraventionala impotriva acestei sanctiuni. Pe durata cand se judeca procesul, aveti dreptul de a pastra permisul de conducere, si dreptul de a conduce, intrucat legea prevede ca, pe durata judecarii plangerii contraventionale, se suspenda sanctiunile contraventionale aplicate.
contestatia se depune in termen de 15 de la comunicare, in astfel de cazuri se trimit prin posta recomandat.
@claudio, contestarea se face in baza procesului verbal si nu a instiintarii.
procesul verbal trebuie sa fie comunicat in termen de 30 de zile de la data intocmirii, in caz contrar acesta este declarat nul.
OG 2/2001
Art. 26 -(3) În cazul în care contravenientul nu este prezent sau, deşi prezent, refuză să semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum şi a înştiinţării de plată se face de către agentul constatator în termen de cel mult o lună de la data încheierii.
Art. 27. − Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plată de face prin poştă, cu
aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului.
Operaţiunea de afişare se consemnează într-un proces-verbal semnat de cel puţin un
martor.