multumesc mult! mi-ati dat un raspuns f necesar si util!
Buna ziua! Avem o casa a bunicilor, fara teren casa fiind pe 100 m! Casa e pe numele bunicului decedat acum vreo 50 ani, nu avem certificat de deces. Bunica a decedat de vreo 20 ani, mama acum 5 ani. Mama a fost infiata de bunici si ne-a abandonat de mici si ne-a crescut bunica. Am cerificatul de deces al bunicii, al mamei. Ne trebuiesc mai multe acte sa facem succesiunea. Care ar fi aceste acte si daca putem solicita la notariat aceste acte1 multumesc!
Este vorba de renuntare la succesiune nu la mostenire! Nu acelas lucru, nu?
Multumesc pt lamuriri! Tata a decedat primul apoi acum mama! Ea are un singur mostenitor , o nepiata care este dispusa sa renunte in favoarea noastra! Noi suntem 3 frati! Trebuie sa fim toti la notariat cand face renuntarea? Multumesc!
Buna seara! Parintii au decedat! Tatal nostru era tatal biologic, sotia tatalui casatorita de 40 ani cu tata. Noi nu suntem copii ei dar am locuit impreuna! Noi copii tatalui avem drept la mostenire la partea ei! Noi ne-am ingrijit de amandoi! Multumesc!
Buna ziua, in legatura cu aceeasi discutie de mai sus. Intre timp mama biologica, care ne-a parasit de mici, a decedat, am intrat in posesia certificatului de deces, il am si pe al bunicii, dar nu pot deschide succesiunea deoarece nu putem dovedi(suntem 3 frati) ca suntem urmatorii mostenitori ca avem nevoie de acte. Am fost la starea civila sa obtinem actele care ni s-au spus de la notariat, dar nu putem dovedi ca suntem nepoti. Întrebarea mea este, cum as pute sa obtinem aceste acte?
Mentionez faptul ca mama biologica a fost infiata de bunica, aveau numele de fam Tudor, mam prin casatorie cu tata, erau Palici, pe cerificatele de nastere suntem in nume cu tata.Ei au divortat când eram noi mici, fiecare la rândul lor s-au recasatorit iar mama bilogica a murit cu numele sotului Costin in Galati, cu specificatia ca locuinta este in jud Vrancea si bunicii au decedat acolo, bunicul acum 55 ani, iar bunica care ne-a si crescut, acum 25 ani si nu am putut face succesiunea dupa ei deoarece urmatorul mostenitor era mama si nu stiam nimic de ea. Va multumesc anticipat pt raspuns!
va multumesc! dar in cazul in care nu pot lua legatura cu mama mea?
buna ziua, v-as ruga sa ma sfatuiti intr-o prolema.Suntem trei frati si impreuna cu mama noastra(de care nu stim mai nic de ceva tim, ne-a parasit de mici) mostenim o ca suta in provincie , de aprox. 100 m, fara teren.Cum putem proceda sa donam cuiva casa, fara sa facem succesiunea, avand in considerare faptu ca avem de plata la taxe si impozite, dupa persoana tolerata in locuinta si care a decedat, iar succesiunea cred caar costa destul. Va multumesc!