avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Parintii au decedat! Tatal nostru era ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Parintii au decedat! Tatal nostru era tatal biologic, ...

Buna seara! Parintii au decedat! Tatal nostru era tatal biologic, sotia tatalui casatorita de 40 ani cu tata. Noi nu suntem copii ei dar am locuit impreuna! Noi copii tatalui avem drept la mostenire la partea ei! Noi ne-am ingrijit de amandoi! Multumesc!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu v-a lasat testament, nu o mosteniti.
Daca nu are rude, mostenirea o culege statul.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În ce ordine au decedat?
Nu o moșteniți pe ea, dar vă moșteniți tatăl. Și dacă tatăl a murit cel din urmă, atunci el a moștenit-o pe ea ...
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2022
romascanu, moderator
Multumesc pt lamuriri! Tata a decedat primul apoi acum mama! Ea are un singur mostenitor , o nepiata care este dispusa sa renunte in favoarea noastra! Noi suntem 3 frati! Trebuie sa fim toti la notariat cand face renuntarea? Multumesc!
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum să renunțe? Ferească!
accepte moștenirea și să încheie cu voi (cei 3) un act de partaj (dacă e vorba de un bun comun al tatălui dvs. și al soției sale) sau să vă doneze (dacă este vorba despre vreun propriu al rudei ei/soția tataălui dvs.).

Dacă renunță la moștenire, este ca și cum nu ar fi fost niciodată moștenitor și nu are ce să vă mai dea. Dacă ea renunță, atunci la moștenirea soției tatălui dvs. sunt chemate alte rude ale acesteia, dacă mai sunt. Sau, în lipsa acestora, moștenirea ei este culeasă de comună, oraș sau municipiu, după caz.
Cum să renunțe? Uitați cuvântul renunțare! Să ia, ca să aibă ce să vă dea.
Așa zisa „renunțare în favoare” este de fapt o ACCEPTARE urmată de un act de înstrăinare (vânzare, donație etc).

Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2022
romascanu, moderator
Este vorba de renuntare la succesiune nu la mostenire! Nu acelas lucru, nu?

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Pentru un contract de comodat e deajuns semnatura unui parinte ori e necesara si cea a fratilor? salutare comunitate! doresc sa inchei un contract de comodat ... Claudiu007 Claudiu007 Salutare comunitate! Doresc sa inchei un contract de comodat ca reprezentant al unei firme pe care vreau sa o infiintez cu unul din parinti, fiindca ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata ! vecina de care am grija a decedat si nu am facut ... ion anghel ion anghel Buna dimineata ! Vecina de care am grija a decedat si nu am facut actele de donatie cu dansa. Are o mostenitoare in america,am luat legatura cu dansa ,renunta ... (vezi toată discuția)