Buna dimineata ! Vecina de care am grija a decedat si nu am facut actele de donatie cu dansa. Are o mostenitoare in america,am luat legatura cu dansa ,renunta la tot in favoarea mea.Cum procedez in aceasta situatie? Multumesc.
romascanu
Moderator 9din 9 utilizatori consideră acest răspuns util
Uitați cuvântul renunțare!
Dacă renunță, vin la moștenire alte rude ale defunctei. (până la văr primar).
Dacă nu are rude în grad succesibil, atunci moștenește comuna, orașul, muncipiul, după caz.
Să accepte moștenirea și vă doneze ce ar fi de dat.
Buna dimineata,Doamna Romascanu !!!Nu mai exista mostenitori. De ce sa ia statul si nu eu care am ingrijito si care m-am ocupat de toate cele.Gasesc ca nu este corect. O imputernicire din partea nepoatei din america ar fi suficient pentru a rezolva problema ? Multumesc anticipat !!!
romascanu
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Din același motiv pentru care nu i se cuvine nici vreunui „cutare”, pe motiv că ar fi iubit-o mai mult în tinerețe, nici doicii fiindcă ar fi legănat-o mai des în copilărie.
Moștenirea se cuvine RUDELOR defunctului și soțului supraviețuitor (acolo unde există).
Și/sau se mai cuvine moștenitorilor testamentari. (dacă defunctul a lăsat vreun testament).
În lipsa moştenitorilor legali sau testamentari, patrimoniul defunctului se transmite comunei, oraşului sau, după caz, municipiului în a cărui rază teritorială se aflau bunurile la data deschiderii moştenirii. (art. 1963 alin. 3 C.civ)
Lipsa aceasta poate să fie fizică (nu există) sau juridică (există, dar nu vor să accepte moștenirea/renunță la moștenire).
Da. Nepoata poate să dezbată moștenirea printr-un reprezentant cu procură specială, autentică.
Și apoi, în pasul 2 (după dezbaterea moștenirii și obținerea certificatului de moștenitor) poate să încheie cu dvs. un contract de donație (prin același reprezentant sau prin altul, dar tot în baza unei procuri speciale, autentice).
Succesiune
ambrozia
Unul dintre cei trei frati mostenitori este plecat in America si vrea sa renunte la mostenire in favoarea celorlalti doi, ce acte trebuie sa trimita pentru ... (vezi toată discuția)