Buna seara! Parintii au decedat! Tatal nostru era tatal biologic, sotia tatalui casatorita de 40 ani cu tata. Noi nu suntem copii ei dar am locuit impreuna! Noi copii tatalui avem drept la mostenire la partea ei! Noi ne-am ingrijit de amandoi! Multumesc!
romascanu
Moderator 14din 14 utilizatori consideră acest răspuns util
Sunt sinonime. Fie că-i zicem moștenire, fie că-i zicem succesiune, înseamnă același lucru.
Oameni buni, aveți grijă sub ce dați cu plaivazul ( = creion / intrument de scris). Atenție ce semnați.
Dacă semnați declarație de renunțare fără să știți cu ce se mănâncă (care sunt efectele juridice ale unei astfel de declarații) v-ați azvârlit averea pe apa sâmbetei, contra minunatei sume de 100 de lei sau cât mama zmeului mai costă o astfel de declarație.
Pe asta ori o faceți cu cap (urmărind inteligent un alt interes) ori UITAȚI-O!
La fel și cuvântul ăla „cedare” care s-a perpetuat de-an prostulea prin nesuferita teroare care se numește gura satului.
Iar la avocat să nu vă duceți măi, în viața voastră.
Nu zic să vă duceți când vă moare porcul din cocină ori boul din grajd, dar după ce ați îngopat o persoană la moștenirea căreia aveți vocație, mai întrebați și voi ce-i de făcut. Situația în care vă găsiți acum se putea rezolva simplu după decesul tatălui vostru. E scump avocatul? Aș putea să pun pariu că ați dat mai mult la ... gropari, decât costă o consultanță prin localitatea din care ne scrieți.
Scuzați limbajul. Mie îmi place să explic cât să priceapă și bunica. (Iar în limbajul nostru de lemn juridic mă exprim eu pe unde trebuie). Că nici mie nu-mi place să intru întru într-un cabinet medical și să ies doar cu denumirea în latină a durerii mele.
Cine nu are flexibilitate (înmlădiere) în limbaj, nu are nici în gândire. Să-și alegi cuvintele numai dintr-un anumit domeniu e dovadă de rigiditate în gândire, ca să nu-i zic altfel. Așa că am fugit cât mai departe de ... elevați (superiori) de-ăștia.
Repet:
Dacă semnează declarație de renunțare, adio moștenire/succesiune. Și dacă nepoata despre care vorbiți este singura rudă a decedatei (soția tatălui dvs,) atunci moștenitor devine COMUNA, ORAȘUL, MUNICIPIUL sau ce-o fi pe acolo pe unde a avut ultimul domiciliu decedata.
Renunțarea nepoatei ei NU are cum să vă profite vouă (celor 3). Pentru că NU sunteți rude cu decedata. Ea era doar soția tatălui dvs. (nu vă născuse ea și nu vă adoptase).
Profită vreunui văr primar cu decedata (dacă acesta există). Sau profită ... statului (ori mai corect spus unității adsministrativ teritoriale: comună, oraș, municipiu, după caz).
Dacă, așa precum ziceți, ea ar vrea să vă dea vouă ceea ce i s-ar cuveni din moștenirea rudei ei, atunci ea trebuie să accepte moștenirea/succesiunea și apoi să încheie cu voi un alt act (vânzare, donație, partaj/împărțeală).
Mergeți împreună cu ea și explicați-i notarului ce anume vreți să se întâmple în final. (casa cutare să ajungă la noi/în proprietatea noastră X,Y,Z). Nu o trimiteți să facă renunțare, că v-ați dat foc la valiză.