avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Activitate punci

Activitate punci

Răspuns la discuția pensionare
chiar daca am fost incadrat primitor disribuitor in perioada 1987 si 1992 si aceasta perioada este specificata gr II in CM scrisa atunci care este incadrarea sau specificatia este luat in calcul si aceasta perioada ca gr II lucrati
Discuție pensionare
daca in cartea de munca este specificata perioada lucrata in grupa II de ce mai trebuie sa cer adeverinta mai ales firma nu stiu ca mai exista si daca in aceasta perioada am lucrat si ca primitor distribuitor inainte am lucrat zugrav din 18 anii gr II 5,ani 6 luni am lucrat ca primitor distribuitor dar este incarat inscris in CM se ia in considerare ca gr II ? iar daca am fost mic mesrias si am cotizat in aceasta perioada nu am nici o adeverinta sau inscris in CM se considera gr II si aceasta perioada am lucrat si in UMMR 16 Februrie de unde am o adeverinta editat mai vechi este valabil care specifica si aceasta unitate este Gr II va rog sa ma lamuriti in a vedea ce e drept si ce nu e deore ce unele persoane cer aceasta adeverinta daca este scris in CM perioada lucrata in gr II va multumesc
Răspuns la discuția Pensie anticipata (I)
intrebare daca punctajul mediu anual este de 743 0, 0,97463 atunci cit este pentru 762? si cit va fi pensia momentan sunt pensionata anticipata partial conform deciziei si primesc acum 372 de lei care presupun sa majorat de la 350 cit luam inainte de fapt care este adevarul ca nu inteleg nimica de loc ce si cum se calculeaza si care este in mod normal pensia cu care voi ramine atunci cind se recalculeza la timpul de pensionarea la limita de virsta.
Răspuns la discuția pensie anticipata
acum daca vad bine dupa atita ani de munca voi beneficia de o pensie de 670 de lei cu care mare lucru nu fac nimica si in acest caz nu sunt eu din tara asa ca multi oameni sunt in aceasta sitatie si nu e de mirare ca populatia nu ese multumita de situati creata ca omul ce o viata a lucrat sa ajunga sa aiba o pensie de nimica,si nici cu asta nu se descuca dar cu ce va primi cind se recalculeaza pensia.mare lucru se face abia cind ajunge omul atunci va vedea a mare lucru nu sa facut dar asta e situatia va multumesc acum am priceput cit de putin din toata acesta.

decizia cu nr XXXX din;08.iun.2011 privind acordarea pensiei anticipate partiale (cod pensie P10 )asa este scrisa pe aceasta decizie
daca pe cuponul de pensi este mentionata punctajul de 0,87854 care se va inmulti cu valoare punct 762,10 asa cum e raspunsul si rezultatul in acest caz este 0,87854*762,10=669,535334 care este adevarata calcul cel depe decizie sau cel de pe cupon chiar daca sa marit pentru ca consider ca sa marit pentru ca acum mi se cuvine 373 dar care este totus adevarul va multumesc de rabdare.

in decizie este punctajul de 0,82881inmultit cu valorea punctului 732,80 este egal cu 607,53 iar pensia ce luam era de 350 de lei si acum sa marit si punctajul si valoarea punctului.care este adevarul multumesc.
revenire la cerea dvs unde im-i specific anul/luna/ziua nasteri 1955 oct 31 si angajata in 1972 mart pina cind am cerut pensia anticipata cu decizia XXXX din 08 iun 2011 dupa depunere am mai ramas in cimpul munci pina in anul 2012.apr.care timp nu stiu daca este trecut in evidenta cind sotul a fost trecut in somaj si eu am fost trecut pe liber.punctajul mediu anual este 0,82881,stagiul de cotizare realizat 32 ani 7 luni 5 zile,valoarea punctului de pensie de 732,80 lei,sa luat 58 de luni la calcul si o diminuare de 44,25% si mi sa pus ca as avea 338 de lei drepturi conform dupa calcule si cum a fost trcut si in decizie care este adevarul si daca sa procedat corect ajutatima sa inteleg bunul mers al lucrurilor va multumesc daca am omis ceva va rog sa ma anuntati.
Răspuns la discuția Pensie anticipata (I)
daca este diminuarea de 45% din ce suma se calculeaza adica 743 cit ar fi pensia si atunci se face culcul din 743-45%=334 de ron si atunci cind este diminuarea este de 13% atunci se calculeaza 743-13%=96 se scade din suma de 743 atunci de ce nu este aplicata si in cazul de mai inainte adica 743-334=409 este o suma mai mare,743-96=647 e o diferenta sau cum se calculeza nu stiu va multumesc.
ce inseamna diminuare daca acum sa calculat din exemplu;743 de ron cit la suta este diminuarea daca eu iau numai 350 roni in fiecare luna si sunt nascuta in 2955.oct si am lucrat din 1973.mar pina in anul 2011.mar cind a-m cerut aticiparea care este diminuarea la suma sus mentionata.multumesc
va multumesc de lamuriri si scuzati de deranj daca a-m scris de mai multe ori pina sa primesc aceasta lamurire si sa ma lamuresc si sa stiu ce a-m de facut va multumesc
daca numai la 65 de anii pot sa ma pensionez atunci de jaba a-m lucrat 18 anii in gr II si nici nu pot sa visez la pensie anticipata nu pot sa inteleg nimica sunt batut in ca si nu pricep nimica va multumesc ca mati citit