avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Activitate ardeleanion

Activitate ardeleanion

Răspuns la discuția Incadrare juridica fapta
Buna ziua doamna avocat. Multumim pentru raspuns. Privitor la aprecierea Dumneavoastra finala, trebuie sa va spunem ca inscrisurile la care am facut referire in prezentare, poarta nume, prenume in clar a persoanei care doreste sa-si atribuie, insuseasca exclusiv in nume propriu acele cheltuieli de materiale, produse. Ca atare, numele, prenumele si l-a adaugat pe fiecare bon de la sine putere, nicidecum fiind nume si/sau semnatura a persoanei care conformeaza cu originalul. Bonurile, chitantele, au fost emise la vremea aceea (1982-1988) fara nume.
Cu stima.
Multumim domnul avocat.
Buna ziua. Proces civil pe rol, suspendat in baza art. 244 alin. 1 pct. 1, pana la finalizarea unei alte cauze conexe. Rog respectuos precizare cai de atac, cu efect juridic imediat sau cat mai rapid. Multumesc.
Buna seara. Va prezint urmatoarea situatie. Partaj judiciar pe rol. Instanta solicita unei parti din proces prezentarea de inscrisuri (bonuri, chitante, facturi) pentru dovedirea, stabilirea imbunatatirilor efectuate pe parcursul anilor. Partea depune inscrisurile emise intre anii 1982-2002, insa atentie, isi trece numele, prenumele pe fiecare bon, chitanta. Bonurile, chitantele nu prezentau la emitere nicio nominalizare de nume, ci numai produsul/materialul, UM., pret total. Pe copiile prezentate, se poate vedea fara efort vizual ca prezinta adaugari secundare emiterii. Cum se poate incadra fapta ? Dar daca instanta "nu observa" modificarile ? Ce-i de facut ? Multumesc.
Buna seara. Multumesc pentru atentie. Casa de Pensii si-a motivat refuzul de a-mi furniza ceea ce am solicitat invocand confidentialitatea bazei de date conform Art. 184 alin 1 din Legea 263/2010 si deopotriva faptul ca baza informatica existenta la ei este numai de la data de 1 aprilie 2001. Ori, subsemnatul am solicitat informatii pentru perioada 1980-1993 motivand acea solicitare prin faptul ca imi este necesara evidenta cuantumurilor pensiei pentru studiu individual propriu in vederea realizarii unei biografii ample si amanuntite a bunicilor materni. In atare situatie, ma vad obligat sa fac cateva remarci: este revoltator cum Casa de Pensii face trimitere la "confidentialitate" sub pavaza larga a legii, care e facuta tot de ei si un cetatean cu drepturi si obligatii nu poate afla detalii despre lucruri indeobste stiute, lovindu-se conflictual de secretomania institutiilor statului. Consider ca se aplica cel putin 2 masuri, pentru ca daca acelasi cetatean "face ceva" i se cauta in detaliu orice potentiala informatie incriminatorie, anulandu-se sine die orice secret. De ce institutie a statului cum este Casa de Pensii aplica masuri restrictive la informatii ce apartin persoanei ? Sunt desigur intrebari fara raspuns. Nu vreau si nu pot intelege atitudinea de calau a statului contra cetateanului. Multumesc pentru intelegere. Cu stima, ardeleanion.
Buna seara. Cum pot afla de la Casa de Pensii cuantumul pensiilor bunicilor materni pentru o anumita perioada (1980-1993) ? Care este procedura ? Am facut cerere in sensul acesta insa Casa de Pensii este absolut refractara deopotriva ermetica, invocand fel de fel de tertipuri. Chiar nu se pot afla acele cuantumuri ? Este incalificabila atitudinea unei institutii a statului. Rog respectuos sprijin. Multumesc.
Răspuns la discuția Lipsa avocat in instanta
Multumesc pentru raspunsul detaliat. Da, dupa iesirea din sala de sedinta, am relatat avocatului episodul, insa raspunsul a fost unul asa, lasa-ma sa te las. Nu intru in amanunte pentru ca este totalmente neplacut din terte motive. Este bine de stiut pe viitor, in situatii similare, care desigur vor mai exista, faptul ca pot ca mandatar in lipsa avocatului sa solicit o a 2-a strigare, desi exista bunaoara un precedent, presedintele nu a dorit sa vada ca sunt prezent in sala. M-a ignorant cu desavarsire. Ceea ce se-ntampla este absolut revoltator, chiar si numai pentru ca, prin natura imprejurarilor mi s-a refuzat dreptul la exprimare. Dar... cand raul este aratat ca bine...
Răspuns la discuția Lipsa avocat in instanta
Multumesc doamna Avocat.
Răspuns la discuția Lipsa avocat in instanta
Buna seara doamna Avocat. Multumesc pentru atentie. Vorbim despre un proces civil, partaj succesoral. Detaliile le aveti prezentate in consideratiile subsemnatului. Pentru alte (eventuale) detalii va stam la dispozitie. Multumesc.
Răspuns la discuția Lipsa avocat in instanta
Multumesc domnul Popa. Asa cum am prezentat succinct, avem avocat ales, insa a intarziat 10-15 minute, timp in care avocatul partii adverse a prezentat "o suma" de bazaconii, ca nu le pot numi altfel, pledoarie care a fost acceptata de presedinte si consemnata de grefier. Am dorit ca mandatar sa mi se permita sa am un cuvant de spus la afirmatiile avocatului partii adverse, insa nu mi s-a dat atentie. Este revoltator. Nu a dorit "sa ma observe" ca exist in sala.
Prin urmare, aici, eu am intrebat punctual daca atitudinea presedintelui este conforma cu uzantele judecatoresti ori a fost un abuz incalificabil din partea sa. Deasemenea, cum se poate incadra atitudinea, fapta avocatului partii adverse ? Multumesc