Buna seara. Cum pot afla de la Casa de Pensii cuantumul pensiilor bunicilor materni pentru o anumita perioada (1980-1993) ? Care este procedura ? Am facut cerere in sensul acesta insa Casa de Pensii este absolut refractara deopotriva ermetica, invocand fel de fel de tertipuri. Chiar nu se pot afla acele cuantumuri ? Este incalificabila atitudinea unei institutii a statului. Rog respectuos sprijin. Multumesc.
Buna seara. Multumesc pentru atentie. Casa de Pensii si-a motivat refuzul de a-mi furniza ceea ce am solicitat invocand confidentialitatea bazei de date conform Art. 184 alin 1 din Legea 263/2010 si deopotriva faptul ca baza informatica existenta la ei este numai de la data de 1 aprilie 2001. Ori, subsemnatul am solicitat informatii pentru perioada 1980-1993 motivand acea solicitare prin faptul ca imi este necesara evidenta cuantumurilor pensiei pentru studiu individual propriu in vederea realizarii unei biografii ample si amanuntite a bunicilor materni. In atare situatie, ma vad obligat sa fac cateva remarci: este revoltator cum Casa de Pensii face trimitere la "confidentialitate" sub pavaza larga a legii, care e facuta tot de ei si un cetatean cu drepturi si obligatii nu poate afla detalii despre lucruri indeobste stiute, lovindu-se conflictual de secretomania institutiilor statului. Consider ca se aplica cel putin 2 masuri, pentru ca daca acelasi cetatean "face ceva" i se cauta in detaliu orice potentiala informatie incriminatorie, anulandu-se sine die orice secret. De ce institutie a statului cum este Casa de Pensii aplica masuri restrictive la informatii ce apartin persoanei ? Sunt desigur intrebari fara raspuns. Nu vreau si nu pot intelege atitudinea de calau a statului contra cetateanului. Multumesc pentru intelegere. Cu stima, ardeleanion.