Buna ziua, as dori sa va cer un sfat, am un credit la banca, din 2006 de 4000 euro, fara garantii,din ianuarie, februarie nu am reusit sa achit, dupa ce am iesit din concediu de crestere firma nu ma luat inapoi si nu mi-a dat nici somaj, am fost la banca cu toate actele pentru o solutie si mi-a zis ca daca aveam ajutor de somaj puteam amana plata ratelelor, asa nu se poate, am zis ok lasa ca poate imi gasesc de munca..dar nu..intre timp s-a intamplat sa raman insarcinata, am cerut in scris sa mi se dea o copie a contractului de la banca sa vad ce clauze am sa caut o solutie, dar e de negasit, in scris nu mi-a raspuns nimeni, mai nou ma viziteaza acasa la parinti un reprezetant de a lor , imi pozeaza casa, si care mi-a zis ca daca nu am facut cerere in scris , nu am dovada ca am cautat solutii la ei cu amanarea platii ratei, si nu stiu cum sa procedez cu ei..
va multumesc
Buna ziua, vroiam sa va intreb ceva ca deja sunt putin in ceata, dupa iesirea din indemnizatie..firma a refuzat sa-mi dea somaj..pe motiv ca nu mai poate angaja dupa aceea..desi nu cred asta..., dar am vrut sa ma angajez undeva pentru o luna si sa ies in somaj..si mi-au spus ca trebuie sa stau un an angajata pentru ca mi-am dat demisia.
Acum am o cunostinta care si-a dat demisia cred ca anu trecut si luna asta si-a facut angajare o luna ..ca cica va primi somaj dar nu un an ci 6 luni..se poate? eu astept sa vad pentru ca e acelas punct ajofm..ca merg peste el daca e asa...va multumesc
va multumesc mult de tot pentru informatii..concluzia este ca nu am nici o sansa! macar daca sunt coasigurat la sot as beneficia de drepturile de asigurat la nastere?..si stiti cumva daca se mai poate ca sotul sa primeasca el indemnizatia in locul mamei?
va multumesc..si angajare cate luni inainte de nastere trebuie sa am, 12? sau se poate si mai putin..ca am auzit si 10 luni si nu mai inteleg..multumesc
buna ziua,am iesit din concediu de 2 ani in noiembrie anul trecut, nu am primit somaj de la firma..mi-am depus demisia, apoi mi-am depus dosaj la ajofm si sunt cursant pentru recalificare profesionala...si coasigurat la sot..si insarcinata ,acest curs poate intra in categoria celorlalte cursuri sau nu e luat in considerare in cazul indemnizatiei?..nici o sansa pentru indemnizatie?multumesc
buna ziua, ma numesc Anca, si anul trecut am iesit in noiembrie din concediul de crestere a copilului..firma nevrand sa ma mai ia si nici somaj nu mi-a acordat, asa ca am scris demisia si am plecat, mi-am depus dosar la ajofm pentru cautatre loc de munca si m-am inscris la un curs prin ajofm care a inceput oficial din aprilie..intre timp am trecut la sot ca coasigurat...problema este ca ieri am aflat ca sunt insarcinata si vroiam sa stiu daca am drept la indemnizatie de crestere sau nu? va multumesc