Buna ziua, as dori sa va cer un sfat, am un credit la banca, din 2006 de 4000 euro, fara garantii,din ianuarie, februarie nu am reusit sa achit, dupa ce am iesit din concediu de crestere firma nu ma luat inapoi si nu mi-a dat nici somaj, am fost la banca cu toate actele pentru o solutie si mi-a zis ca daca aveam ajutor de somaj puteam amana plata ratelelor, asa nu se poate, am zis ok lasa ca poate imi gasesc de munca..dar nu..intre timp s-a intamplat sa raman insarcinata, am cerut in scris sa mi se dea o copie a contractului de la banca sa vad ce clauze am sa caut o solutie, dar e de negasit, in scris nu mi-a raspuns nimeni, mai nou ma viziteaza acasa la parinti un reprezetant de a lor , imi pozeaza casa, si care mi-a zis ca daca nu am facut cerere in scris , nu am dovada ca am cautat solutii la ei cu amanarea platii ratei, si nu stiu cum sa procedez cu ei..
va multumesc
Ai cateva puncte "slabe", legea interzice angajatorului sa-ti desfaca contractul de munca in aceasta situatie si chiar daca, trebuie sa beneficiezi de ... somaj, cauta oug 111/2010, care spune ca, timp de 6 luni de la intoarcerea din concediul pentru cresterea copilului, angajatorului ii este interzis sa-ti desfaca contractul individual de munca, etc., pentru aceasta exista ITM sau mai popular "fortele de munca", apoi de la banca, la data obtinerii creditului ai primit un exemplar al contractului !!!, dar, banca este obligata sa-ti inmaneze o copie a contractului, la cerere, referitor la ... fotografiatul casei ... ii poti reclama pentru acest lucru dar, asa, conflictul cu banca se poate "incinge" pentruca, nu ei sunt datori la tine ci, tu !, ... incepe cu prima problema si apoi continua cu banca, cu rabdare vei rezolva problema, ... banca, poate deschide actiune in instanta pentru recuperarea datoriei chiar si prin ... executare silita, dar, sigur este mai interesata de recuperarea creditului prin achitarea ratelor chiar si cu o mica ... intarziere, bafta !.