avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Hartuita de un anumit Cabinet de Avocatura
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Hartuita de un anumit Cabinet de Avocatura

SUNT HARTUITA DE UN CABINET DE AVOCATURA!

Am contactat un credit de nevoi personale in octombrie 2006, in valoare de 10000 de euro, ale carui rate le-am onorat pana in decembrie 2009 cand am ramas vaduva in urma unui accident cerebral al sotului. Desi titulara a creditului, ratele in valoare de 200 euro/luna erau sustinute in mare parte de sotul meu. Ulterior decesului nu am reusit sub nici o forma sa ajung la o intelegere cu banca,vis a vis de o rata de cca 50 euro / luna, pe care as fi putut-o sustine din venitul meu modest.
Timp de 2 ani am platit 50 de euro lunar, desi la intervale regulate primeam somatii ca am restanta din neplata integrala a ratei. Totul imi parea in zadar si timp de 10-12 luni am renuntat sa mai platesc...
Am primit un ultimatum precum ca daca le achit 4000 de euro imi sterg creditul,(adica achit si imi inchid contul.)
Nu am avut acesti bani iar in luna urmatoare mi-au cesionat creditul unei firme de recuperare al carui avocat imi trimite somatii de plata cu o suma tripla, 16000 de euro. Achit lunar 100 sau 50 de euro si sistematic ma ameninta ca nu prioritizez datoria si voi ajunge curand in tribunal.
Ce m-i se poate intampla? Imi vor lua apartamentul, desi nu am girat cu nimic,la ce sa ma astept ca sunt in pragul diperarii?
Ce ar trebui sa fac in conditiile in care eu depun atat cat am iar dumnelor sunt vesnic nemutumiti?
Va multumesc pentru orice sfat!
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2014
ContSters332880, utilizator
Exista nesansa sa va pierdeti apartamentul, sa isi recupereze din el cat datorati si sa va dea diferenta.
daca ajungeti la executare, contestati executarea in special suma pretinsa.
Cautati impreuna cu avocatul si clauze abuziva in contractul cu banca, poate mai reduceti si pe aceasta cale din suma.

Multumesc.
Dar daca imobilul nu ar mai fi pe numele meu? (l-as vinde sau dona?) ... sau, credeti ca daca as incerca sa le ofer acei 4000 de euro pentru care banca imi daduse acel 'ultimatum',inainte de al cesiona catre firma recuperatoare,as putea inchide acest credit?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
ContSters332880, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita banca Nadia88 Nadia88 Buna Ziua Am o intrebare in legatura cu un credit pe care l-am facut in 2006. Este un credit in valoare de 5000euro si nu am platit nici o rata.Valoarea lui ... (vezi toată discuția)
Executarea silita elenadut elenadut buna ziua!am unele nelamuriri in legatura cu executarea silita si sper sa ma lamuriti.parintii mei au luat un credit de la banca in urma cu 4 ani.un credit de ... (vezi toată discuția)
Credit cesionat de banca altair1977 altair1977 Buna ziua, In octombrie 2006 am incheiat un contract de credit bancar pentru persoane fizice in valoare de 15.000 lei pe o perioada de 10 ani. Conform ... (vezi toată discuția)