avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit cesionat de banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit cesionat de banca

Buna ziua,
In octombrie 2006 am incheiat un contract de credit bancar pentru persoane fizice in valoare de 15.000 lei pe o perioada de 10 ani. Conform gaficului de rambursare trebuia sa achit suma de 330 ron/luna, din care dobanda aferenta creditului era de 14%( dobanda care initial a fost aproape egala cu rata de credit), calculata descrescator, iar comisoanele bancii erau de 49,5 lei/luna( 7.5 lei comision de administrare si 42 lei comision de risc). Mentionez ca in acea perioada aveam loc de munca in Bucuresti, iar domiciliul il aveam in alt judet. In 2008 cartea de identitate a expirat, iar domiciliul meu nu mai era pe adresa stipulata in contract. Intrucat nu mi-am facut imediat carte de identitate, am fost nevoit sa trimit pe altcineva sa achite ratele creditului, si chiar dupa preschimbarea cartii de identitate,tot acea persoana a fost la banca pentru depunera ratei. Astfel banca nu are copia dupa noua mea carte de identitate si implicit nu cunoaste noua adresa. Singurul mijloc de comunicare al bancii cu mine au fost sms-urile.
La scurt timp dupa aceasta, persoana care imi platea rata mi-a spus ca mergand la banca i s-a adus la cunostinta ca banca si-a rezervat dreptul de a modifica dobanda, aceasta ajungand la 20.2%, iar rata lunara crescand la 372 ron/luna. Intre timp am ramas si fara loc de munca, dar retele am putut sa le mai achit circa 6 luni, pana in decembrie 2012. Pana la aceasta data am achitat catre banca suma de cca. 25.000 lei. Zilele trecute, persoana care m-a ajutat cu bani pentru achitarea creditului s-a dus la banca sa mai achite o rata, iar acolo i s-a explicat ca valoarea creditului ramas la banca este de cca 100 lei si ca titularul creditului trebuie sa se prezinte sa achite aceasta suma si sa inchida contul pentru ca aceasta creanta a fost cesionata catre o firma de recuperari si ei nu mai au treaba cu sumele restante din credit.
Mentionez ca nu am primit niciun fel de adrese din partea bancii sau a recuperatorilor.
Intrebarile mele sunt:
- are banca dreptul sa cesioneze creanta, atata timp cat mie nu mi-a fost adus la cunostinta si nu am semnat nimic legat de aceasta cesionare?
- Ce este de facut pe mai departe…..sa achit suma solicitata de banca pentru inchiderea contului sau sa depun bani in contul de la banca, ca si cum as achita normal rata?
- Sa vorbesc cu recuperatorii, care m-au contactat pe numarul de telefon lasat de mine la banca si care nu vor sa spuna de la ce firma de recuperare sunt?
- In cazul in care nu mai achit decat suma de 100 lei la banca si inchid contul ce se poate intampla. Mentionez ca nu am bunuri pe numele meu.
Care este cea mai buna solutie pentru mine?!
- PS …de la banca, persoanei care imi platea ratele la credit i s-a spus ca daca nu achita la firma de recuperare si titularul creditului nu are bunuri pe numele lui, vor fi executate rudele de gradul I. Este adevarat?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2013
altair1977, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 17:08, 1 Octombrie 2013
Buna ziua,

Unde sa va notifice daca nu le-ati indicat noul domiciliu?
Acum trebuie sa achitati firmei de recuperari, nu bancii.

Daca nu aveti bunuri in proprietate, nu au ce sa faca. Nu pot executa persoanele care nu au semnat contractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal????? emilia.annemarie emilia.annemarie AM O NELAMURIRE SI AS DORI CA CINEVA SA-MI RASPUNDA LA ACEASTA. IN ANUL 2006 AM LUAT UN CREDIT DE NEVOI PERSONALE DE LA BCR.AM PLATIT TIMP DE APROAPE 2 ANI SI ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla daca nu mai platesc creditul la banca? daniel71sto daniel71sto Buna seara! Am contractat un credit de nevoi personale in urma cu 3 ani, la momentul respectiv am solicitat rambursarea creditului in 48 de luni si nu s-a ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog, un caz mai delicat, banca vrea ne ia casa ca i-am platit ratele doriana83 doriana83 Buna seara, va rog sa ma indrumati si sa ma ajutati in privinta unei probleme cu o familie mai saraca si de la tara, care a facut un imprumut de nevoi ... (vezi toată discuția)