AM O NELAMURIRE SI AS DORI CA CINEVA SA-MI RASPUNDA LA ACEASTA.
IN ANUL 2006 AM LUAT UN CREDIT DE NEVOI PERSONALE DE LA BCR.AM PLATIT TIMP DE APROAPE 2 ANI SI INTR-O PERIOADA NU AM MAI PUTUT PLATIT DATORITA FAPTULUI CA AM RAMAS FARA SERVICI.AM RAMAS RESTANTA LA PLATA CREDITULUI SI IMEDIAT CE MI-AM LUAT SERVICI AM INCEPUT SA PLATESC IAR RATELE.AM PLATIT TIMP DE 2 SAU TREI LUNI RATA DUPA CARE LA SFARSITUL ANULUI 2008 (DECEMBRIE) ,MERGAND LA BANCA SA PLATESC AM FOST INSTIINTATA CA NU MI SE MAI PRIMESC BANII DEOARECE CREDITUL MEU A FOST DAT CATRE O FIRMA DE RECUPERARI CREDITE.AM FOST CONTACTATA DE FIRMA RESPECTIVA SI AXCUM SUNT PUSA IN SITUATIA DE A PLATI IAR CREDITUL PE CARE L-AM LUAT DE LA BCR INTEGRAL FARA A SE TINE CONT DE PERIOADA IN CARE AM PLATIT RATELE .INTREBAREA MEA ESTE URMATOAREA:
ESTE LEGAL SA FIU OBLIGATA SA PLATESC SUMA INTEGRALA A CREDITULUI FARA A SE FI SCAZUT SUMA PE CARE EU DEJA AM RESTITUIT-O BANCII IN PERIOADA CAT AM PLATIT RATELE?SUMA PE CARE BANCA A RECUPERAT-O NU REPREZINTA SUMA RECUPERATA DIN CREDITUL RESPECTIV?AM PLATIT ATAT RATA CAT SI DOBANDA ATAT CAT AM PUTUT SI ACUM PALTESC DE UN AN CATRE FIRMA DE RECUPERARE.DACA S-AR FI LUAT IN CALCUL SI SUMA PE CARE DEJA AM ACHITAT-O PRIN PLATA RATELOR CATRE BCR PLUS SUMA PE CARE AM ACHITAT-O CATRE RECUPERATOR SUMA(CREDITUL) ESTE DEJA ACHITATA.
ASTEPT CU DEOSEBIT INTERES UN RASPUNS DIN PARTEA DUMEAVOASTRA.
Este legal sa se urmeze conditiile contractuale, in masura in care acestea nu contravin dispozitiilor imperative ale legii. De aceea va recomand sa recititi contractul semnat la acordarea creditului. In plus, puteti cere o intrevedere cu societatea de recuperari ca sa va explice, pe cifre, din ce este compusa suma.
CAND AM FOST CONTACTATA DE FIRMA DE RECUPERARI MI-AU SPUS CA ACEASTA ESTE SUMA PE CARE BCR A CEDAT-O CA FIIND DE RECUPERAT DESI EU AM PLATIT O PARTE DIN EA IMPREUNA CU DOBANZILE SI COMISOANELE AFERENTE.AM INCERCAT SA LE EXPLIC ACEST LUCRU DAR DANSII AU PRELUAT DOSARUL CA FIIND NEACHITAT.DECI CA SI CAND AS DATORA INTREAGA SUMA.
Conform Legii nr. 289/2004 privind creditele de consum rezulta:
Art. 12. - (1) In cazul in care drepturile ce revin unui creditor printr-un contract de credit sunt cesionate unui tert, consumatorul are dreptul sa invoce impotriva tertei persoane toate drepturile contractuale pe care le are la dispozitie impotriva creditorului initial, inclusiv dreptul de compensare.
(2) Consumatorul nu poate fi obligat sa faca tertei parti nicio plata suplimentara fata de cele stabilite prin contractul de credit initial.
Insa eu cred ca ati inteles gresit ce v-au spus cei de la firma de recuperare. Nu este vorba de sumele platite deja catre banca, ci de intreaga valoare a creditului restant. Banca nu putea sa cesioneze decat ce mai avea de recuperat, insa probabil a declarat scadent anticipat creditul, astfel incat cei de la recuperari va solicita plata intregii sume ramase de achitat, insa integral, nu cu plata in rate.
Incercati sa ajungeti la o intelegere cu ei astfel incat sa gasiti o modalitate de plata.
Puteti sa va adresati Comisariatului pentru Protectia Consumatorului, pentru ca ei sa verifice daca v-au fost incalcate drepturile!
Din pacate nu am inteles gresit ,pentru ca firma de recuperare mi-a trimis acasa scrisoare prin care eram somata sa platesc intregul credit pe loc.Intelegerea pe care am facut-o cu cei de la firma de recuperare a fost de a le achita suma in rate egale timp de 2 ani.Cand spun suma ma refer la suma integrala a creditului.Deci am contractat 23200 lei din care eu am achitat 2 ani ,iar firma de recuperare m-a somat sa platesc 23200 lei.
Credit ipotecar
nelu24
buna in 2007 am luat un credit ipotecar,cu dobinda fixa in primul an apoi dobinda variabila.pana in 2010 am platit ratele la zi in ian 2011am ramas fara ... (vezi toată discuția)