buna in 2007 am luat un credit ipotecar,cu dobinda fixa in primul an apoi dobinda variabila.pana in 2010 am platit ratele la zi in ian 2011am ramas fara servici.am anuntat banca dupa ce miau trimis mai multe somatii ca nu mai pot plati,am sunat si la bucuresti sperand ca o sa gasesc o solutie (refinantare miau zzis ca nu se poate).problema este ca nu am platit ratele un an si nu miau mai trimis nici o somatie.ma pot trezi cu executorul la usa fara sa ma anunte?
dat fiind faptul ca nu ati achitat ratele de mai bine de un an de zile, exista doar 2 variante:
1.Banca sa fi"vandut-cesionat"creditul Dvs catre o societate de recuperare(lucru cel mai probabil).In acest caz, urmarile sunt destul de neplacute, in senul ca respectiva societate poate sa recurga la absolut orice mijloc legal de recuperare a creantei.Trebuia totusi si in acest caz sa fiti somat printr-o notificare.Cum contractul de credit este titlu executoriu, va puteti trezi in orice moment cu scoatea la vanzare prin licitatie a imobilului.
2.Daca nu ati primit de la banca pana in prezent nici o notificare, este posibil sa se fi luat decizia sa nu "vanda" creanta si sa astepte "umflarea" valoarii creditului prin adaugare de penalitai, dobanzi, etc.finalul va fi din pacate pt Dvs acelasi:vanzarea imobilului-indestularea creditorului;iar daca mai ramane ceva, sa vi se predea.
Ar fi indicat sa va interesati de urgenta ce se intampla cu creditul dvs.la banca.scurgerea timpului va este net defavorabila.
Somatie de plata
denisa28
Buna ziua.
In noiembrie 2007 sotul meu a incheiat un contract de credit (nevoi personale nenominalizate-refinantare) cu banca pe 10ani. Din noiembrie 2010 ... (vezi toată discuția)