avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie de plata
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie de plata

Buna ziua.
In noiembrie 2007 sotul meu a incheiat un contract de credit (nevoi personale nenominalizate-refinantare) cu banca pe 10ani. Din noiembrie 2010 insa nu am mai putut plati ratele. Anul trecut cei de la firma de recuperare ne-au contactat pentru a ne informa ca avem o datorie de vreo 3000 lei si trebuie achitata toata odata, insa sotul meu le-a explicat ca nu avem de unde achita acea suma.
Zilele trecute a sosit la adresa din buletin a sotului o somatie de plata (fara a avea vreo stampila sau semnatura) precum ar avea de achitat suma de 5000lei si ca datorita dezinteresului de a conveni cu ei o intelegere de plata, dosarul este pregatit pentru a fi inaintat executorului judecatoresc.
Tin sa precizez ca sotul meu nu are nimic pe numele lui, creditul a fost luat in afara casatoriei noastre, iar in momentul de fata noi stam intr-o garnizoana militara el lucrand in acest domeniu.
Se poate ajunge in acest caz la poprirea salariului daca el nu a fost instiintat ca dosarul a fost cesionat catre firma de recuperare?
De asemenea as dori sa aflu in acest caz cand ar trebui sa se prescrie datoria.
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2013
ContSters214341, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:28, 28 Iunie 2013
Executarea prin poprire se poate face chiar daca cesionarea creditului nu a fost notificata debitorului. Debitorul trebuie insa anuntat despre instituirea popririi.

Prescriptia este de 3 ani de la data declararii scadentei creditului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont salariu nicu2769 nicu2769 am un imprumut la ing bank, si am primit poprire pe cont, pot face refinatare la alta banca pentru a achita imprumutul de la ing fara a achita poprirea. (vezi toată discuția)
Poprire salariu pt credit neplatit biancaclaudia biancaclaudia Buna seara. In 2008 s-a contrctat un credit in franci iar din motive financiare nu s-a mai platit rate din 2010 iar acum fratele meu titular de contract s-a ... (vezi toată discuția)
Restante banci andrrea andrrea Buna seara, imi cer scuze pentru deranj, am o problema si daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. In anul 2008 am contractat un imprumut la o banca, in ... (vezi toată discuția)