buna ziua,
in luna febr 2008 sotul meu a facut 2 credite cu buletinul unul in valoare de 1100 euro pe care isi aduce aminte ca l-a achitat si unul de 5200 euro.
dupa 1 an de zile a intrat in imposibilitate de plata si nu a mai depus nici un ban la banca.
nu are cum sa faca dovada ca s-a achitat creditul de 1100 euro ptr ca sunt acte ramase la fosta concubina si ea nu mai este in tara deci nu este de gasit.
in urma cu 1 an si jumatate l-au contactat cei de la o firma recuperatoare si m-am intalnit eu cu ei sa stabilesc un sistem de rate, rate pe care le platesc de 1 an.
aseara am gasit in cutia postala o scrisoare de la o alta firma recuperatoare in care sotul meu este somat sa plateasca o restanta de 6000 euro la care eu credeam ca deja achit rata. dupa mai multe investigatii am descoperit ca eu platesc rata la creditul de 1100 de euro ( pe care sotul meu isi aduce aminte ca l-a achitat integral) si in nici un caz la cel de 5000 de euro asa cum credeam noi. mentionez ca sotul meu nu are nici un venit si nici bunuri pe numele lui.
acum am cateva intrebari:
1. ce risca sotul meu?
2.ce risc eu care pe vremea aceea nu ne cunosteam insa acum suntem sot si sotie.
3.cand se prescrie o datorie la banca?
Se prescrie in termen de 3 ani de la data declararii scadentei anticipate a creditului.
Firma recuperatoare trebuie sa va dea in judecata.
Daca va pune poprire pe conturi sau va transmite un act de executare vreun executor, faceti contestatie la executare in instanta.
Somatie de plata
denisa28
Buna ziua.
In noiembrie 2007 sotul meu a incheiat un contract de credit (nevoi personale nenominalizate-refinantare) cu banca pe 10ani. Din noiembrie 2010 ... (vezi toată discuția)