O sa intru direct in subiect si o sa va spun ca in anul 2006 am luat un credit de nevoi personale - 6000 de euro -, cu buletinul, de la o banca comerciala, ca sa-mi achit rata reziduala la masina luata in leasing. Am achitat ratele pana in 2009, dupa care n-am mai avut cu ce plati si banca, dupa vreo patru luni de zile ma anunta ca a cesionat creanta catre Kruk, o binecunoscuta firma de recuperare. Nu-mi mai aduc aminte daca am semnat sau nu confirmarea de primire de la banca, prin care ma anunta despre acest lucru, intrucat il cunosteam pe postas si de obicei imi arata inainte de a semna confirmarea, de la cine vine documentul. Cred ca doar am citit despre ce e vorba si nu am semnat dar nu-mi mai aduc aminte.
Oricum, dupa o perioada de vreo doua luni am primit o scrisorica de cu confirmare de primire si de la Kruk, dar de data aceasta stiu sigur ca postasul mi-a aratat de la cine vine si i-am spus ok. multumesc, nu m-ai gasit, n-am vazut, nu stiu nimic, cu alte cuvinte nu am semnat confirmarea de primire.
Din acel moment cei de la Kruk imi trimiteau lunar cate o scrisorica "de dragoste" in cutia postala, prin care ma anuntau ca am de plata suma de ... plus penalizari ... se faceau vreo 8000 de euro. Bineinteles ca nu i-am bagat deloc in seama, iar dupa aproape un an m-am mutat de la acea adresa. Domiciliul stabil inscris in buletin a ramas tot la acea adresa pana in prezent si va ramane asa pana in 2022 cand va trebui sa-mi schimb buletinul.
Problema mea este ca nu am vrut sa risc pana acum sa-mi fac un cont la banca dar as avea nevoie, si nu prea stiu la ce sa ma astept din partea celor de la Kruk. In acest sens as vrea sa stiu in masura in care acest lucru e posibil urmatoarele:
Avand in vadere ca au trecut vreo 7 ani de la ultima plata catre banca si cam tot atat de cand au preluat creanta cei de la Kruk
1. firma de recuperare ma poate actiona in Instanta pentru a obtine o executare silita? Din cate am citit, dreptul (celor de la Kruk) de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel.
2. daca deja au facut-o si au obtinut executarea silita, avand in vedere ca nu mai locuiesc la adresa de domicilu stabil, nici macar in acelasi oras, in ce moment as putea sa fac o contestatie la executarea silita, invocand prescriptia si avand in vedere ca prescripţia nu operează de plin drept, ci numai la cererea persoanei interesate?
Din articolele de pe net referitoare la situatii similare cu a mea am vazut cateva spete in care debitorul a avut castig de cauza in fata firmei de recuperare. prin invocarea prescriptiei, daca a facut contestatia in timpul legal, adica in 15 zile de la primirea somatiei, din partea executorulu presupun !?
3. Somatia se trimite prin posta, se lipeste pe usa s-au se inmaneaza personal de catre executorul judecatoresc ? De cand incep sa curga cele 15 zile in care pot face contestatie la executare; din momentul in care ma gaseste executorul ...., dar pe mine nu prea vad cum sa ma gaseasca, si nu pentru ca m-as ascunde dar nu prea e nimeni dispus sa ma ia in spatiu, ca sa am un domiciliu flotant macar.
4. In ce conditii cei de la Kruk pot sa-mi puna poprire pe contul bancar in situatia in care mi-as deschide un cont?
Cum pot afla ceva in legatura cu aceasta situatie, fara a-i baga in seama, ca si pana acum, pe cei de la Kruk?; in definitiv eu am avut un contract cu banca si banca s-a descotorosit de mine dupa ce a incasat vreo 3000 de euro si m-a vandut ulterior la Kruk.
Multumesc, daca cineva a avut rabdarea sa-mi citeasca randurile de mai sus si astept cu nerabdare un raspuns avizat.
Puteți face contestație în termen de 15 zile de la primul act de executare ce va fi efectuat, și de care aflați în termen.
Somația poate fi afișată.
Dacă au obținut încuviințarea executării, pot pune poprire.
Executare silita
Vlad13
Buna ziua.Am o problema cu cei de la kruk.In anul 2006 am contractat un credit cu buletinul de la brd in valoare de 7900 lei,am platit ratele pana in 2010 cand ... (vezi toată discuția)