avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit restant in euro
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit restant in euro

Buna ziua,

Am luat impreuna cu mama mea un credit in euro pe care intre timp de trei ani nu am mai putut sa il achitam din cauza ca am avut o perioada financiara mai dificila. Mama mea a fost titularul contractului iar eu codebitor, intre timp ultima notificare de plata pe care a primit-o mama mea a fost in urma cu un an de zile, notificare dupa care am fost si am discutat la banca daca se poate negocia o impartire a sumei pe o anumita perioada de timp pentru a putea achita creditul, si mi au spus ca ma vor contacta si nu au mai sunat.
Am tot incercat sa negociez si sa ajung cu ei la o reesalonare dar nu au vrut, am incercat asta din momentul in care am realizat ca nu il mai pot achita.
Am inteles ca ei dupa 90 de zile de la neplata ratelor ca ei trebuie sa dea dosarul de credit la o firma de recuperare, chiar am insistat sa faca asta ca sa nu imi mai adauge dobanda dobanzii la sumele restante..si se pare ca de trei ani nu au facut nici un demers in instanta.
Ideea este urmatoarea creditul vreau sa il achit de achitat esalonat in caz ca ma dau in judecata, dar vreau sa stiu daca pot sa atac si eu dobanzile stranse in cei 3 ani de zile?
Cel mai recent răspuns: mariana07 , utilizator 15:19, 20 Mai 2014
Am inteles ca ei dupa 90 de zile de la neplata ratelor ca ei trebuie sa dea dosarul de credit la o firma de recuperare, chiar am insistat sa faca asta ca sa nu imi mai adauge dobanda dobanzii la sumele restante.

Ati inteles gresit, chiar si cesionat, firma se subroga bancii, veti plati in continuare dobanzi si penalitati sau ce aveati de platit cf contractului.
Sansa dvs ar fi ca dreptul creditorului sa fie prescris. Daca ajungeti la executare silita, contestati invocand prescriptia.
Dar vreau sa stiu daca banca nu a somat niciodata codebitorul sunt sanse mai mari sa invoc prescriptia daca vor sa mi popreasca salariul? Deoarece titularul creditului nu are nici un venit.
Daca acel credit nu a fost declarat scadent anticipat, termenul de prescriptie curge pt fiecare rata in parte.
Puteti invoca implinirea prescriptiei pt rate mai vechi de 3 ani sau daca a trecut mai mult de 3 ani de la data declararii scadentei anticipate a creditului.
Nu am primit nici o adresa prin care sa stim daca au declarat scadent anticipat creditul.
Deci se precrie rata neplatita mai veche de trei ani, si se prescrie treptat rata cu rata, nu creditul in sine daca nu mai este achitat de trei ani.
Exista un site pe care se poate vedea dosarele celor care urmeaza sa fie executati silit?
Va multumesc enorm pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare firma recuperare ContSters215676 ContSters215676 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul prezentat mai jos. Un credit de nevoi personale luat in august 2008 si scadent in 2016 cf ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)
Recuperarea creantei de catre firme de recuperare rogosz_radu rogosz_radu am avut un card de credit de la una din multele societati de creditare care activau in Romania acum cativa ani buni am folosit acest card pentru a cumpara trei ... (vezi toată discuția)