avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire salariu pt credit neplatit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire salariu pt credit neplatit

Buna seara. In 2008 s-a contrctat un credit in franci iar din motive financiare nu s-a mai platit rate din 2010 iar acum fratele meu titular de contract s-a trezit cu propire pe contul bancar fara sa fie anuntat in prealabil si fara sa primeasca vreo instintare. vreau sa va intreb daca este legal sa se puna propire direct pe cont si mai ales fara sa fi instintat. si vreau sa va mai intrb daca se pot cumula mai multe propiri pe acelasi venit si dupa cat timp se prescrie un credit.
multumesc mult pentru sfaturi.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 12:19, 8 Iunie 2014
Da, e legal. Popririle cumulate nu pot depasi jumatate din salariu. Dreptul creditorului se prescrie in 3 ani de cand i se naste dreptul de a cere executarea silita daca nu e diligent in recuperarea datoriei.
Fratele poate face contestatie la executare in termen de 15 zile de cand a aflat de acea poprire.
Poprirea se infiinteaza fara somatie, dar debitorul este anuntat ulterior despre aceasta poprire.

Daca exista mai multe titluri executorii, binenteles ca se pot infiinta mai multe popriri, numai ca suma care se poate popri nu poate depasi 1/2 din venituri.

Prescriptia intervine in 3 ani de la data declararii scadentei anticipate a creditului.
Nu ar fi rau sa va ganditi sa contestati acel contract bancar pe clauze abuzive, aveti sanse mari de reusita sa vi se recalculeze rata la cursul la care ati contactat acel credit devastator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar proprit de banca Popescu100 Popescu100 Buna seara, Un membru al familiei mele lucreaza in strainatate dar primeste salariul intr-un cont privat la BRD. In urma cu 10 ani a avut un credit la care a ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru credit nevoi personale popa_v popa_v Buna ziua! Azi, am primit executare silita pentru un credit de nevoi personale. Singurul venit e salariul pe care mai am 2 exec silite. Dar, de la 1 sept. ... (vezi toată discuția)
Propire pe salar teodorasanda teodorasanda Buna ziua, Sora mea a luat un credit de consum in franci elvețieni in 2007 pe o perioada de 5 ani in valoare de 7500 franci. Datorită unor probleme mai ... (vezi toată discuția)