avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Propire pe salar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Propire pe salar

Buna ziua,
Sora mea a luat un credit de consum in franci elvețieni in 2007 pe o perioada de 5 ani in valoare de 7500 franci.
Datorită unor probleme mai delicate in familie nu a putut sa plătească rata timp de 2 luni de zile ,anunțând banca de situația ei.
Intre timp a fost executata silit punându-se propire pe salar si plata cheltuielilor de judecata.
Dupa cateva luni a primit o instintare de la o firma de recuperari cum ca este executata pe acelasi credit plus plata cheltuielilor de judecata chiar daca lunar se retinea din salar o suma de bani pentru acest credit.
A contactat firma de recuperari telefonic pentru ca sediul este in alt judet, pentru mai multe detalii dar fara raspuns.
La aproximativ un an dupa toata povestea a nascut o fetita dar nu a beneficiat de indemnizatie timp de 2 ani...toata suma a fost luata de catre firma de recuperari.
Si acum dupa atatia ani (10ani) ea nu stie care este suma ramasa de plata?de la firma de recuperari nu primeste nici un raspuns.
Sunt luni in care in cont la decontare sau avans suma este 0 lei.
Ce poate sa faca in aceasta situatie?
Tin sa mentionez ca ea este singura intretinatoare a familiei avand in grija 2 copii minori.
Va multumesc pentru intelegere

Cel mai recent răspuns: teodorasanda , utilizator 11:51, 19 Februarie 2018
Nu trebuiau sa fie supuse executarii silite alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele prentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, etc.....
Buna ziua,
Mulțumesc pentru răspuns dar as dori sa știu ce se poate face in acest caz ?
Si cărei instituții trebuie să se adreseze?
Mulțumesc
Indicat ar fi fost sa discutati cu un specialist atunci. Indemnizatiile nu se popresc. Incercati sa mergeti cu actele la un avocat spre studiu.
Mulțumesc,din păcate din lipsa de informați referitor la propiri , sora mea nu a știut unde si cui trebuie sa se adreseze

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor pentru credit de nevoi personale neplatit elviszft elviszft Buna ziua au trecut aproape patru ani de cind nu am mai platit nici o rata la banca din creditul de nevoi personale in franci elvetieni,creditul meu a fost ... (vezi toată discuția)
Nu mai pot plati creditul,ce trebuie sa fac? marianmarianc marianmarianc buna ziua ,ma numesc marian,am un credit in franci elvetieni,nu mai pot plati ratele ,acestea sau dublat triplat nici nu mai stiu .am ramas fara loc de ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu pt credit neplatit biancaclaudia biancaclaudia Buna seara. In 2008 s-a contrctat un credit in franci iar din motive financiare nu s-a mai platit rate din 2010 iar acum fratele meu titular de contract s-a ... (vezi toată discuția)