avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Salar proprit de banca
Discuție deschisă în Executare silită

Salar proprit de banca

Buna seara,
Un membru al familiei mele lucreaza in strainatate dar primeste salariul intr-un cont privat la BRD. In urma cu 10 ani a avut un credit la care a ramas restanta cu ratele. Astfel nu a mai platit creditul de mai mult de 8 ani. In tot acest timp nu a avut venituri. Acum cateva luni,o alta firma de recuperare credite a preluat dosarul cu datoria si i-a pus proprire pe contul de salar. Blocand toti banii. Din cate stiu eu firmele de recuperare au dreptul sa propreasca salariile doar trei ani de la plata ultimei rate dar nu mai mult de 1/4 din suma.
Poate eu greșesc va rog sa ma lămuriți. Si sa imi lasati si o cale de a va contacta
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 11:46, 13 Noiembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poprirea poate dura si 30 de ani.
Dreptul de recuperare a creantei se prescrie in 3 ani. Acesti 3 ani se calculeaza in functie de mai multe aspecte: data declararii scadentei anticipate a creditului, data ultimei plati voluntare efectuate, etc.

Daca cele spune de dvs. sunt reale, sunt sanse ca dreptul creditoarei sa se fi prescris. Se impune sa consultati un specialist si sa formulati contestatie la executare. Mare grija sa nu iesiti din termenul de contestatie.

Valorea popririi poate fi de 1/3 din venituri, fara a depasi 1/2 in situatia in care sunt mai multe executari. Executorul nu stia ca acel cont are o afectatiune speciala si anume incasarea salariului si trebuie discutat si la banca pentru deblocarea sumei ramase dupa scaderea unei treimi.
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2018
Company Advising, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare executare silita Laur_entiu Laur_entiu Buna seara. Am avut un card la o banca pe care nu l-am mai achitat de mult timp. Acum 2 zile am primit acasa un plic de la un BEJ prin care ma anuntau ca a ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu pt credit neplatit biancaclaudia biancaclaudia Buna seara. In 2008 s-a contrctat un credit in franci iar din motive financiare nu s-a mai platit rate din 2010 iar acum fratele meu titular de contract s-a ... (vezi toată discuția)
Blocare conturi lorelay1 lorelay1 Buna ziua. In urma cu o luna, mi-a venit o executie de la CETELEM. In acelasi timp mi-au fost blocate toate conturile, asta insemnand: contul de salariu si un ... (vezi toată discuția)