avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce se poate intampla daca nu mai platesc creditul la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce se poate intampla daca nu mai platesc creditul la banca?

Buna seara!
Am contractat un credit de nevoi personale in urma cu 3 ani, la momentul respectiv am solicitat rambursarea creditului in 48 de luni si nu s-a aprobat decat in 120 de luni datorita faptului ca salariul era prea mic in raport cu rata ( desi la momentul respectiv puteam plati lejer , avand ajutorul parintilor).
Creditul nu este garantat, nu am giranti, nu am ipoteca, nu am masina, apartamentul este ipotecat pentru o linie de credit deschisa pe firma.

Ce poate face banca in aceste conditii, daca nu mai platesc ratele lunare?

Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: daniel71sto , utilizator 21:46, 17 Martie 2010
Garantati de fapt cu veniturile dvs. prezente si viitoare.
Vor incepe procedura de executare silita, si, daca nu aveti in acel moment nici un bun si nici un venit, vor astepta sa dobanditi.
Veti fi inscris si in Biroul de Credite, si va va fi imposibil de contractat alt credit in viitor.
Daca toate astea va suna rezonabil, nu mai platiti ratele ( de mentionat ca se vor aduna penalitati si e posibil sa se cesioneze creanta catre o firma de recuperare, care isi adauga sume astronomice).
apartamentul de care pomeniti,chiar daca este ipotecat,v-a fii primul executat.Nu conteaza ca sunt banci diferite.
Apartamentul este ipotecat la aceeasi banca pentru o suma mare
Am observat la serviciu ce se intampla cu cei aflati in situatia mea: nu mai pot plati sumele astronomice la care au ajuns ratele, banca sau firma de recuperari trimite la firma titlu executoriu in urma caruia lunar se opresc banii si se vireaza la banca. Problema este ca toti au si alte popriri gen pensii alimentare, CAR-uri, etc, si din cate stiu se opreste maxim 1/3 din venitul lunar. Din acest moment urmeaza retinerea sumelor, dar fara dobanda sau fel si fel de comisioane.
Mentionez ca prima rata a mea a fost de 370 lei iar azi este 850lei.
Atunci aveti exemple la indemana despre ce se intampla, vazand situatia colegilor.
Cum de sunt aceste diferente intre primele rate si actualele?

Alte discuții în legătură

Clauza abuziva sau nu? DOTZ DOTZ Buna ziua! Va deranjez cu o intrebare. Anul trecut am contractat un credit de nevoi personale (o refinantare) pe o perioada de 5 ani. Azi m-am uitat putin din ... (vezi toată discuția)
Crestere rate la banca fara explicatii AnWiEn AnWiEn Buna ziua, am luat un credit ipotecar in franci si un credit nevoi personale cu garantii ipotecare in euro, in anul 2008 pe o perioada de 25 ani de la defuncta ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar Ale1980 Ale1980 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea problema. Inca de la inceput va scriu ca noi am fost neatenti si am crezut in banca \\"X\\" si in functionari. In ... (vezi toată discuția)