Tatal meu a murit acum 3 luni si dupa moartea lui ne-au ramas mostenire,mie si sorei mele,amenzi administrative la Finantele publice in valoare de 4320 de lei,amenzi rezultate din mai multe procese civile si penale pe care le-a avut tata.Am dus copie dupa certificatul de deces si doamna directoare ne-a comunicat ca numai amenzile contraventionale se scad,cele administrative urmand a le plati urmasii.I-am spus doamnei ca nu noi le-am facut,dar dansa ne-a inchis gura spunandu-ne ca asa e legea.In 20 de ani tata si-a petrecut 13 ani prin penitenciare,iar cheltuielile aferente apartamentului le-am platit noi cu mama,inclusiv impozite si rata la CEC-apartamentul a fost cumparat cu credit ipotecar.Mama a facut o cerere la Judecatorie prin care cere anularea amenzilor administrative,in care a specificat toate ce am scris eu mai sus.I-a venit instiintare de la tribunal sa se prezinte pe data de 25 iulie in proces civil cu Finantele Publice,dar sa achite taxa de timbru si o taxa judiciara de aproximativ 200 de lei.Eu i-am spus ei ca se poate sa pierdem si cei 200 de lei.Oare avem vreo sansa sau ne luptam cu morile de vant si pirdem si cei 200 de lei?Exista vreo potita anume ca amenzile administrative sa poate fi anulate?Va multumesc din suflet!!!
Buna ziua! Am si eu o problema: Tatal meu a murit in data de 29 Martie 2012 si as dori,daca ma poate ajuta cineva,sa stiu daca este neaparat nevoie sa dezbat mostenirea in cele 6 luni?Eu mai am o sora care este stabilita in Italia iar mama este in viata!Am fost la mai multi notari dar nici unul nu mi-a zis ceva concret,toti isi vad propriul interes:Banul! E neaparat nevoie sa dezbat mostenirea dupa moartea tatului meu? Nu pot dezbate aceasta mostenire dupa ce mama noastra se va stinge? Mai mult mi s-a zis de diferite persoane ca daca nu dezbat mostenirea in cele 6 luni as da mai multi bani sau ca daca nu dezbatem mostenirea dupa moartea mamei mele,bunurile ramase vor fi confiscate de stat,considerandu-se ca nu are mostenitori-ceea ce mi se pare o aberatie?Deci e obligatorie dezbaterea mostenirii si cam cu cati bani sa ma pregatesc.Va multumesc!~