avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire Amenzi administrative dupa moartea tatalui...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire Amenzi administrative dupa moartea tatalui...

Tatal meu a murit acum 3 luni si dupa moartea lui ne-au ramas mostenire,mie si sorei mele,amenzi administrative la Finantele publice in valoare de 4320 de lei,amenzi rezultate din mai multe procese civile si penale pe care le-a avut tata.Am dus copie dupa certificatul de deces si doamna directoare ne-a comunicat ca numai amenzile contraventionale se scad,cele administrative urmand a le plati urmasii.I-am spus doamnei ca nu noi le-am facut,dar dansa ne-a inchis gura spunandu-ne ca asa e legea.In 20 de ani tata si-a petrecut 13 ani prin penitenciare,iar cheltuielile aferente apartamentului le-am platit noi cu mama,inclusiv impozite si rata la CEC-apartamentul a fost cumparat cu credit ipotecar.Mama a facut o cerere la Judecatorie prin care cere anularea amenzilor administrative,in care a specificat toate ce am scris eu mai sus.I-a venit instiintare de la tribunal sa se prezinte pe data de 25 iulie in proces civil cu Finantele Publice,dar sa achite taxa de timbru si o taxa judiciara de aproximativ 200 de lei.Eu i-am spus ei ca se poate sa pierdem si cei 200 de lei.Oare avem vreo sansa sau ne luptam cu morile de vant si pirdem si cei 200 de lei?Exista vreo potita anume ca amenzile administrative sa poate fi anulate?Va multumesc din suflet!!!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:49, 22 Iunie 2012
In conformitate .cu prev.art.131 al.1 din OG 92/2003 privind codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare,
dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere acest drept.

Verificati atent datele cand instantele de judecata au dispus amenzile
Daca amenzile sunt dispuse in interiorul ultimilor 5 ani,nu se justifica sa va mentineti interesul in cauza,deoarece instanta va pronunta solutie defavorabila dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul apa calda/ rece doru.pohrib doru.pohrib Sunt locatar al unui bloc din Galati cu 33 de apartamente (contorizate) cu 77 de persoane. Sunt nelamurit in ceea ce priveste calculul sumelor aferente ... (vezi toată discuția)
Vreau sa revendic apartamentul cumparat cu banii mei ioana_prof ioana_prof Buna ziua, Va prezint mai jos urmatoareal situatie, va rog sa ma ajutati cu o infomatie: -am oferit fiului meu in urma cu cativa ani o suma de bani sa-si ... (vezi toată discuția)
Taxa radio mititza mititza Buna ziua! LA MULTI ANI! Recent am primit un telefon de la SRTV ca sunt restant din 2007 cu suma de cca. 360 lei la taxa radio. Pana acum nu am primit nimic ... (vezi toată discuția)