avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Activitate dolphspeed99

Activitate dolphspeed99

Prima avocata este o avocata cu care decedatul a colaborat toata viata, un fel de avocata a familiei, si nu a vrut sa ia bani. Ea ne-a spus sa cautam celalalt copil si sa-i oferim cat este dreptul ei. Celalalt avocat este din alta localitate, nu l-am platit (a fost o conversatie telefonica de 15 minute), si a spus sa nu facem nimic si sa asteptam 10 ani, termen dupa care nici un mostenitor nu mai poate face absolut nimic.

Astazi mergem la al 3-lea avocat (nu il cunoastem), vom plati consultatia si vom vedea ce va spune si el.
Am fost deja la 2 avocati si maine urmeaza sa ma duc la al treilea. Multumesc pentru sfaturi.
Buna ziua,

Tatal meu a murit recent, mama este in viata si eu sunt singurul lor copil. Tatal a mai fost casatorit si are un copil din acea casatorie, copil caruia i-a platit pensie alimentara pana la varsta de 24 de ani. Din pacate cele doua proprietati ale parintilor mei, precum si autoturismul lor, sunt toate pe numele tatalui, asa ca eu si mama trebuie sa incepem procedurile de succesiune. Am citit foarte mult zilele astea, am fost si la un avocat, si la un notar, insa am senzatia ca nu sunt prea bine pregatiti pe acest gen de spete.

Ideea este ca eu nu cunosc decat faptul ca exista un copil dintr-o casatorie anterioara, precum si orasul in care locuia acum 10 ani, insa nu stiu nimic altceva. Notarul mi-a zis ca e obligatia mea sa il caut si sa il gasesc si i-am spus ca in afara de a publica in ziare nu am ce face. Raspunsul primit m-a nemultumit si as dori, daca stie cineva, mai multe lamuriri pe aceasta tema. Raspunsul a fost ca, chiar daca fac 3 publicari in 2 ziare mari si nu se prezinta nimeni la succesiune, si chiar daca trece termenul de 6 luni, oricand putem fi dati in judecata eu si mama de catre acest copil care, sincer vorbind, nu are nici un drept la nimic din ceea ce au construit parintii mei (moral vorbind). Nu l-a contactat niciodata pe tatal meu, nu i-a pasat niciodata de bolile cu care tatal meu s-a luptat, nu a venit la inmormantare, etc.

As vrea sa stiu daca intr-adevar, dupa ce fac toate demersurile pentru a-l gasi, si dupa ce expira termenul legal in care poate emite pretentii la mostenire, poate sa ma actioneze in instanta (justificat si cu temei ma refer) pe mine sau pe mama mea si daca poate emite oricand in decursul vietii pretentii la aceasta mostenire. Mostenirea nu este mare, sa zicem ca ar valora in total cam 120000 euro, insa cei 22500 euro care i se cuvin (3/16) cred ca sunt suficienti pentru a convinge o persoana sa inceapa sa intenteze procese.

Multumesc.
Va salut,

Intr-o situatie similara cu cea descrisa mai sus ma aflu si eu. Am cumparat o masina la licitatie, prin intermediul unui birou de lichidari judiciare. Firma este in faliment de cativa ani si in acest timp nu a platit impozitul pe masina si acum ar fi de plata cateva sute de lei. Lichidatorul m-a asigurat ca nu trebuie sa platesc acest impozit si a zis ca daca cei de la Finante nu accepta sa stampileze fisa de inmatriculare cu scoaterea masinii de pe rolul firmei si introducerei ei pe rolul meu, atunci ii dam in judecata.
Eu nu am timp de stat prin procese si ma intereseaza daca cineva imi poate spune o "poezie" care sa le-o servesc celor de la finante ca sa imi pot rezolva problema. Am inteles si mi se pare si mie logic ca firma, odata ce este in faliment, sa nu poata face plati catre un singur creditor (sunt mai multi creditori), insa ce pot spune eu la Finante ca sa nu se taraganeasca treaba?
Multumesc anticipat!