sunt administratorul unei mici firme ce-si desfasoara activitatea intr-un spatiu de la parterul blocului.autoritatile locale si Inspectoratul pentru siguranta constructiilor (sau cum naiba se mai numeste) cunosc problema. insa,din considerente sociale sau electorale,nu fac nimic.mi se raspunde ca nu au pargiile legale.tot ce vreau de la dvs. este sa aflu care este legea pe care trebuie sa o "pun sub nasul" autoritatilor locale.
vreau sa cred ca responsabilitatea cade si in sarcina primariei .aleea pietonala este in proprietatea si administrarea comunitatii locale.calea administrativa (somatii,amenzi) nu pare sa fie pe placul celor de la primarie din considerente usor de banuit.chiar nu exista o modalitate rapida de rezolvare a situatiei?
bun.dar care-i autoritatea in speta si care-i articolul de lege .acum cativa ani am sunat la 112 ,am chemat pe cei de la primarie si un post local de televiziune (cazuse un balcon).
in momentul de fata nu am alta idee inafara de a le arata legea.care-i aia?
asociatia de proprietari e ca si inexistenta,parte din proprietari traiesc in Italia si Spania,parte sunt pensionari iar restul...cu retributia minima pe economie.
imi desfasor activitatea intr-un spatiu de la parterul unui bloc de locuinte.
blocul fiind construit in anii '80,fatada este intr-un avansat stadiu de degradare.bucati mari de tencuiala,elemente de fatada se desprind si cad pe aleea din fata blocului punand in pericol pietonii (paralel cu acest bloc,pe o lungime de peste 100m se afla o cale de acces pietonal).
blocul cu pricina are la parter spatii comerciale si exista un real pericol,acum cativa ani chiar a cazut parapetul unui balcon.
cei de la serviciul urbanism si politia locala au fost sesizati insa motiveaza ca nu au parghiile legale pentru a obliga locatarii sa rezolve problema,lucru pe care personal nu pot sa-l cred.
ce-i de facut?
toate terenurile au apartinut bunicului meu (tatal mamei mele si al unchiului decedat).
bunicul a dat dota unchiului 1,5ha si casa in anii '50,apoi cu 2,5 ha a intrat la CAP.acel hectar de padure a fost luat de comunisti tot in acel timp.pentru terenul de 2,5 ha mama a primit titlu comun cu fratele ei (unchiul meu),acum decedat.de existenta acelui hectar de padure mama mea nu a aflat decat acum cateva luni,titlul fiind eliberat pe numele fratelui ei decedat).
nu mi se pare normala impartirea in cote de 1/2 doar a acelui teren
buna seara.
pe scurt problema mea este urmatoarea:
-mama mea are un titlu comun de proprietate cu un frate, decedat din pacate, in suprafata de aprox. 2,5ha extravilan.acest teren a fost restituit potrivit legii 18/1991.
acest frate al mamei mai are in proprietate aprox. 1,5 ha teren (din care 0,7ha intravilan) teren provenit tot de la bunicul prin dota inainte de colectivizare si 1ha padure despre existenta caruia noi nu am stiut pana acum cateva luni,acel hectar de padure apartinant tot bunicului.insumat aproximativ 2,5 ha teren mult mai valoros decat acele 2,5ha extravilan ce se gasesc pe titlul de proprietate comun.
mama mea doreste iesirea din indiviziune.
intrebarea este daca mamei mele i se cuvine acel pamant din titlul comun in intregime sau trebuie sa-l imparta in cota de 1/2 cu mostenitorii fratelui ei (cum pretind acei mostenitori) si care ar fi calea legala de urmat.
Din pacate trebuie sa spun ca amiabil...nu prea se poate.