avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Activitate mika1976

Activitate mika1976

Am o nelamurire si daca puteti sa ma ajutati este super. Am rezolvat cu ajutorul dumneavoastra o familie nevoiasa formata din sapte copii,din care ,doar 2 sunt minori,sa poata lua pensie de urmas in urma decesului tatalui.Mama nu a fost casatorita civil cu tatal celor sapte copii si beneficia de ajutor social dat de la primaria din comuna. In urma stabilirii pensiei mama trebuie sa mai beneficieze de acest ajutor social,daca decizia pentru pensie este pe numele celui mai mare din cei doi copii minori?(Mama ar fi trimisa sa aunte primaria de aparitia deciziei )
Discuție Unic mostenitor
Tatal meu are titlu de proprietate pe numele sau,eu fiind singurul fiu si parintii fiind decedati ,fratii tatalui pot ataca mostenirea existenta pe acest titlu? Ce ma puteti sfatui?
Răspuns la discuția Pensie
Am aflat ca vecina a fost deja la Casa de pensii acum 2 sau 3 ani si a primit raspuns negativ "daca sotul mai avea 2 ani lucrati ,adica sa totalizeze 15 ani de munca ,aveai dreptul la pensie de urmas",acesta a fost raspunsul dat .Referitor la certificate : cel de casatorie nu exista ,ei fiind cununati numai religios,iar certificatele de nastere ale copiilor ,trebuie copie de la fiecare din cei sapte copiii sau numai de la minori.Va multumec
Discuție Pensie
Am o vecina care are 7 copii,din care 3 minori.Locuieste in mediu rural si beneficiaza numai de alocatiile de stat de 42 ron de la fiecare copil minor,adica 126 ron lunar 5 suflete(mama, 1 copil major si cei 3 copii minori).Tatal copiilor, a decedat acum 2 ani, el fiind singurul care aducea bani acasa.
Au dreptul la pensie, daca tatal a lucrat numai 13 ani pe cartea de munca? Precizez ca nici ajutor social de la primarie nu primesc si mama nu a lucrat din cauza copiilor