avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Activitate adysterian

Activitate adysterian

Se schimba cabina, cu ce inseamna acest lucru!
Cat de limitata poate fi perioada, daca la noi au trecut 4 ani si nu s-a facut nimic cu ei? Asa s-au oprit banii, mai multi vara ca nu erau ch. mari si mai putini iarna, ca era caldura care ne-a uscat la buzunare. Niciodata nu s-a scazut din fondul de rep. sau fondul din ch., toate cheltuielile au fost incluse in sumele lunare de plata. Eu va rugam sa-mi spuneti concret cu nr. art. de lege, cat timp se pot opri banii fara sa-i investesti ? si daca ei nu au fost opriti initial pentru fd.de reparatii, ci pentru reabiitare, acum nu ar trebui sa-i restituie? Multumesc
Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cu nr. de art. din legea 230/2007, sau hg.1588/2007 sau alte hotarari daca mai sunt actulizate, in ce conditii si cat timp se pot opri bani pentru Fondul de reparatii, in cadrul asoc. de proprietari. Concret , in blocul unde eu locuiesc, se opresc de bani inca din anul 2008/ octombrie, care sume difera in functie de cheltuielile asociatiei si anotimp, de la 30,20,15,10 sau 5 lei/luna. Initial ni s-a spus ca banii sunt pentru reabilitarea blocului, dar de anul trecut am aflat ca reabilitarea se va face din Fonduri europene si proprietarii nu mai trebuie sa plateasca procent din cheltuieli. Presedintele blocului a convocat sedinta cu proprietarii de la scara, prin care vrea acordul nostru pentru schimbarea( deci nu repararea ) liftului, pretul fiind in jur de 7500 euro/lift ori 7 scari. Plata vrea sa o faca din banii retinuti pana acum si care acum se afla intr-un fond de raparatii. Proprietarii nu au fost deacord cu acest lucru si vre sa ne recuperam banii retinuti inca din anul 2008 si nefolositi in scopul initial. Vreau sa mentionez ca in contul asoc. Mai exista bani din chirii care nu au fost niciodata folositi conform legii. Toate reparatiile,zugravitul, cartonul pentru terasa blocului au fost incluse in cheltuielile curente lunare. Deci cum trebuie folositi banii din fondul de reparatii si in ce interval de timp? Putem sa cerem restituirea sumelor oprite din 2008 si nefolosite pana acum? Va multumesc ,A.S. =D>
Răspuns la discuția dezbatere succesiune
Va rog sa-mi raspundeti, ca nu stiu ce vor ei sa faca si ce as putea eu sa fac? Deci nu mai poate fi vorba de succesiune????? Multumesc.
Si mai vreau sa spun ca le-am cerut certificatul de deces al tatalui sa-mi fac o copie legalizata si mi l-au cerut inapoi, tocmai pentru acest motiv. Pentru ce au nevoie de certific. de deces daca dreptul de proprietate s-a transferat automat?
Pai despre asta cred ca este vb., pentru ca ei spun ca nu figureaza ei in cf. si au nevoie sa fie pe numele lor, ca vor sa faca flotant uni nepot....
Deci va rog frumos sa-mi spuneti daca trebuie dezbatuta succesiunea in situatia data( intrebarea initiala)?, nu mai conteaza daca au fost sau nu ambii parinti la notar. Isi pot trece casa pe numele lor in baza actului de vanzare-cumparare pur si simplu, sau trebuie sa deschida succesiunea si atunci obligatoriu sunt chemata si eu??
Pai stiu sigur de la o ruda care l-a dus cu masina pe tatal meu si prima data s-a razgandit si probabil s-a mai dus munca de lamurire si a doua oara a fost la notar si a semnat actul, mergand impreuna cu fratele meu si cumnata.Eu am aflat despre act,fiind intr-o vizita la ei acasa si atunci m-am suparat ca nu mi-au spus ce au facut. Dupa cateva luni tatal meu care avea 90 de ani, a cazut la pat, tragand sa moara si cred ca avand constiinta incarcata nu a murit pana nu am ajuns eu acolo langa el. Este trist, dar asta este povestea. In concluzie mama nu a fost la notar si asa cum s-a dus tata cu masina, puteau sa o ia si pe mama!? Deci???
Buna ziua. Parintii mei au decedat in anii 1997-tatal si 1998-mama. Inainte de decesul tatalui, cumnata mea, respectiv sotia fratelui meu, l-a convins mai mult sub amenintarea ca nu are grija de ei, sa faca act de vanzare-cumparare la casa parinteasca, fratele meu fiind cel care a locuit in casa impreuna cu parintii, fara sa-mi spuna nimic despre acel demers. Acum, ei vor sa-si treaca casa pe numele lor( nu au facut acest lucru pana acum ) si eu vreau sa stiu daca pot face acest lucru fara sa dezbata succesiunea si ce mai pot face eu impotriva acelui act de vanzare? Si inca ceva, atunci cand au fost la notar pentru actul de vanzare, au fost doar cu tatal meu, fara mama. Nu trebuia sa fie ambii deacord sa vanda?Va multumesc.