Buna ziua. Parintii mei au decedat in anii 1997-tatal si 1998-mama. Inainte de decesul tatalui, cumnata mea, respectiv sotia fratelui meu, l-a convins mai mult sub amenintarea ca nu are grija de ei, sa faca act de vanzare-cumparare la casa parinteasca, fratele meu fiind cel care a locuit in casa impreuna cu parintii, fara sa-mi spuna nimic despre acel demers. Acum, ei vor sa-si treaca casa pe numele lor( nu au facut acest lucru pana acum ) si eu vreau sa stiu daca pot face acest lucru fara sa dezbata succesiunea si ce mai pot face eu impotriva acelui act de vanzare? Si inca ceva, atunci cand au fost la notar pentru actul de vanzare, au fost doar cu tatal meu, fara mama. Nu trebuia sa fie ambii deacord sa vanda?Va multumesc.
Buna ziua. Daca imobilul era bun comun al parintilor tb ca si mama DVD sa-si dea acordul Pt instrainarea casei. Dar de unde stiti ca nu si-a dat acordul Pt vanzare? Poate i-a dat procura tatalui dvs sa o reprezinte. in caz contrar, intr-adevar actul de v-c este nul.
Pai stiu sigur de la o ruda care l-a dus cu masina pe tatal meu si prima data s-a razgandit si probabil s-a mai dus munca de lamurire si a doua oara a fost la notar si a semnat actul, mergand impreuna cu fratele meu si cumnata.Eu am aflat despre act,fiind intr-o vizita la ei acasa si atunci m-am suparat ca nu mi-au spus ce au facut. Dupa cateva luni tatal meu care avea 90 de ani, a cazut la pat, tragand sa moara si cred ca avand constiinta incarcata nu a murit pana nu am ajuns eu acolo langa el. Este trist, dar asta este povestea. In concluzie mama nu a fost la notar si asa cum s-a dus tata cu masina, puteau sa o ia si pe mama!? Deci???
Deci va rog frumos sa-mi spuneti daca trebuie dezbatuta succesiunea in situatia data( intrebarea initiala)?, nu mai conteaza daca au fost sau nu ambii parinti la notar. Isi pot trece casa pe numele lor in baza actului de vanzare-cumparare pur si simplu, sau trebuie sa deschida succesiunea si atunci obligatoriu sunt chemata si eu??
daca au semnat atunci contractul de vanzare cumparare, a si operat transferul dreptului de proprietate. contractul dse vanzare cumparare produce efecte din momentul autentificării.
la succesiune , sunteti chemat oricum, ca este sau nu ceva in masa succesorala.
in situatia in care acel act de vanzare cumparare nu a fost semnat de catre ambii vanzatori, prin aceasta metoda puteti ataca actul.
daca nu, deschideti actiune in instanta ca fiind un act simulat: contractul de vanzare cumparare intre rude de gradul I se prezuma de lege a fi donatie simulata. pt asta trebuie sa dovediti ca nu s-a platit pretul.
daca mentionati ca s-a facut contract de vanzare cumparare, cum spuneti ca nu si-au trecut-o pe nume? aici este o neconcordanta. daca se poate sa lamuriti va rog si daca va referiti la operatiunile de carte funciara.
Succesiune
aminna
dupa moatrea tatalui meu nu am facut succesiune .Mama a vandut casa de la tara surori mele cu doa luni inainte de a muri aceasta si ea Am aflat aceasta numai ... (vezi toată discuția)