avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu proprietate

buna ziua
ma confrunt cu urmatoarea situatie:
dupa moartea bunicilor din partea tatei parintii mei au cumparat casa de la fratii tatalui (3 la numar) platindu-le suma stabilita facand un contract de mana care nu a fost inregistrat la notar in anul 1995 in fata a 3 martori.nu s-au facut actele necesare titlul de proprietate este tot pe numele bunicului dar in tot acest timp parintii au platit impozitul si toate cele....... meu.mentionez in perioadna 1995- 2003 au murit 2 unchi si tatal meu.
va rog sa imi ziceti cum se poate trece titlul de proprietate pe numele mamei sarind peste succesiunile aferente si daca este necesara prezenta tuturor mostenitorilor de drept (nepoti) si unchiul supravietuitor avand in vedere ca acestia o mare parte sunt plecati in strainatate
va multumesc
In nici un fel. Trebuie dezbatuta succesiunea (la notar sau in instanta), iar apoi trebuie incheiat contractul de vanzare-cumparare in forma autentica, la notar, pentru casa si teren (acea chitanta nu valoreaza act de proprietate, poate fi echivalentul unei promisiuni de vanzare...vanzarea-cumpararea bunurilor imobile se face doar la notar).
Cu atat mai mult, in situatia data, mama dvs. nu va avea nimic pe numele dansei, intrucat doar copiii il vor reprezenta pe tatal lor la dezbaterea succesiunii de pe urma bunicului.
Deschideti o actiune in constatarea vanzarii-cumpararii imobilului in contradictoriu cu ceilalt imostenitori si se va pronunta o hotarare care tione loc de act de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificare situatie juridica teren iancau_Anamaria iancau_Anamaria Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii in vederea rezolvarii urmatoarei situatii: S-a cumparat un teren acum 10 ani, cu acte de mana, adica la ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare. buna! tatal meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea ... MMon MMon Buna! Tataul meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea succesorala pt niste terenuri apartinand bunicilor. Fratele acestuia (decedat intre timp ... (vezi toată discuția)
Succesiune eva_celebrity eva_celebrity Buna seara.Tatal meu a decedat in urma cu 6 luni si nu am facut succesiunea.In schimb am facut succesiune impreuna cu unchiul si matusa mea dupa bunici ... (vezi toată discuția)