avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna seara.Tatal meu a decedat in urma cu 6 luni si nu am facut succesiunea.In schimb am facut succesiune impreuna cu unchiul si matusa mea dupa bunici (parintii tatalui)tatal meu fiind mostenitor tacit deoarece e decedat.Desi eu cred ca am fost degeaba acolo eu nesemnand nimic.Acum noi vrem sa vindem casa parinteasca (a bunicilor) si sa impartim in trei(eu in locul tatalui meu singurul copil fiind)...intrebarea mea este...trebuie neaparat sa fac succesiune dupa tatal meu?ei doi unchii mei pot vinde casa fara mine?pt. ca noi ne intelegem si nu vreau sa fac acum succesiune dupa tatal meu.si lor le e frica ca nu pot vinde casa fara semnatura mea...ma gandesc daca nu am semnat nimic la succesiune de ce ar trebui semnatura si la vanzarea casei.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: eva_celebrity , utilizator 20:48, 12 Aprilie 2011
Buna seara !
Nu inteleg de ce nu vi s-a solicitat semnatura !!! Vi s-a inmanat un certificat de mostenitor incheiat cu aceasta ocazie ?
da...s-a facut in trei exemplare dar pe certificat este tatal meu decedat mostenitor.impreuna cu unchii mei.
Corect!!! Iar tatal dvs., fiind decedat, nu poate dispune de cota care i-a revenit din masa succesorala a parintilor sai, deci dvs. trebuie sa dezbateti succesiunea dupa tatal dvs. pentru a intra in proprietatea bunurilor care i-au apartinut (la dezbaterea succesiunii trebuie sa prezentati si acel certificat de mostenitor dupa bunicii dvs., pe langa actele de proprietate ale altor bunuri care au apartinut tatalui dvs, daca este cazul).
narcisa_salbatica a scris:

Corect!!! Iar tatal dvs., fiind decedat, nu poate dispune de cota care i-a revenit din masa succesorala a parintilor sai, deci dvs. trebuie sa dezbateti succesiunea dupa tatal dvs. pentru a intra in proprietatea bunurilor care i-au apartinut (la dezbaterea succesiunii trebuie sa prezentati si acel certificat de mostenitor dupa bunicii dvs., pe langa actele de proprietate ale altor bunuri care au apartinut tatalui dvs, daca este cazul).

NU prea este corect ! La mostenirea bunurilor bunicului vine prin reprezentare nepotul acestuia (tatal acestuia fiind decedat) ... Daca nu sunteti in posesia certificatului de mostenitor interesati-va la unchi/matusa (solicitati o copie eventual) ....
Reprezentarea succesorala nu se alica aici, decat daca tatal ar fi decedat inaintea parintilor sai, ceea ce nu cred, dupa modul cum a fost descrisa speta.

Deci, tatal vine in nume propriu ca mostenitor postdecedat, astfel incat succesiunea sa trebuie dezbatuta obligatoriu, altfel casa nu poate fi vanduta in intregime... pt. ca o cota-parte se afla (inca) in proprietatea unei persoane decedate.

Nici eu nu inteleg de ce nu vi s-a solicitat semnatura... potrivit legii, dumneavoastra aveati posibilitatea de a declara daca tatal dv. a acceptat sau nu succesiunea parintilor sai.

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor - un beneficiar decedat Laur94 Laur94 Buna - as aprecia enorm o opinie in legatura cu un Certificat de Mosternitor pentru o gospodarie. Certificatul este pe numele tatalui meu decedat si a sorei ... (vezi toată discuția)
Autorizație demolare Cucinela Cucinela Bună ziua ! Am primit de la bunica mea un pământ pe care este și casa bătrânească . Actele de vânzare cumpărare l-am făcut prin judecătorie ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire dupa bunici ADELA.B ADELA.B Buna ziua , Ma confrunt cu o problema de dezbatere . Bunicii mei au decedat si tatal meu a decedat si nu s-a facut dezbaterea de mostenire asupra unui teren ... (vezi toată discuția)