avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere succesiune

Buna ziua. Parintii mei au decedat in anii 1997-tatal si 1998-mama. Inainte de decesul tatalui, cumnata mea, respectiv sotia fratelui meu, l-a convins mai mult sub amenintarea ca nu are grija de ei, sa faca act de vanzare-cumparare la casa parinteasca, fratele meu fiind cel care a locuit in casa impreuna cu parintii, fara sa-mi spuna nimic despre acel demers. Acum, ei vor sa-si treaca casa pe numele lor( nu au facut acest lucru pana acum ) si eu vreau sa stiu daca pot face acest lucru fara sa dezbata succesiunea si ce mai pot face eu impotriva acelui act de vanzare? Si inca ceva, atunci cand au fost la notar pentru actul de vanzare, au fost doar cu tatal meu, fara mama. Nu trebuia sa fie ambii deacord sa vanda?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: olarasu ileana , utilizator 08:29, 15 Iunie 2012
Si mai vreau sa spun ca le-am cerut certificatul de deces al tatalui sa-mi fac o copie legalizata si mi l-au cerut inapoi, tocmai pentru acest motiv. Pentru ce au nevoie de certific. de deces daca dreptul de proprietate s-a transferat automat?
Va rog sa-mi raspundeti, ca nu stiu ce vor ei sa faca si ce as putea eu sa fac? Deci nu mai poate fi vorba de succesiune????? Multumesc.
adysterian a scris:

Va rog sa-mi raspundeti, ca nu stiu ce vor ei sa faca si ce as putea eu sa fac? Deci nu mai poate fi vorba de succesiune????? Multumesc.

Daca stiti sigur ca nu s-a dezbatut mostenirea,deschideti in instanta proces civil cu iesirea din indiviziune a mostenitorilor dupa tata si mama,indiferent cum vor evolua lucrurile pe durata procesului.Faceti pasii care sint in functie de evolutia termenelor de judecata sau angajati un mediator sau avocat.Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune aminna aminna dupa moatrea tatalui meu nu am facut succesiune .Mama a vandut casa de la tara surori mele cu doa luni inainte de a muri aceasta si ea Am aflat aceasta numai ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate ContSters193525 ContSters193525 buna ziua ma confrunt cu urmatoarea situatie: dupa moartea bunicilor din partea tatei parintii mei au cumparat casa de la fratii tatalui (3 la numar) ... (vezi toată discuția)
Anulare antecontract vanzare-cumparare GherghinaP GherghinaP Buna ziua, Va rog ajutati-ma, care sunt prevederile legale si daca e posibil care e procedura ca sa fie anulat un antecontract de vanzare cumparare a casei ... (vezi toată discuția)