Buna ziua ,
Am un coleg caruia i s-a retinut permisul de conducere pentru viteza pentru 30 zile cu dovada de 15 zile. Dupa 5 zile de la expirarea dovezii s-a urcat la volan fara permis si binenteles ca la prins politia si i la ridicat fara drept de condus si dosar penal. Imi puteti spune ce se intampla cu permisul lui??
chiar daca am deschis eu subiectul , pana la urma se dau acesti bani deoarece este mama cu drepturi depline dupa terminarea adoptiei ,finalizarea a fost acum 5 luni,pana la varsta de 3 ani. Aceasta doamna a luat acest copil de la 3 saptamani , acum are 1 an si 9 luni :thumbup: felicitari pentru ea.
Dar copilul este la cea care l-a adoptat de la 3 saptamani . ZNu are aceleasi drepturi ca si o mama naturala? In legea adoptiilor scrie ca mamele adoptatoare au aceleasi drepturi ca si cele care nasc.
Plata ajutorului de nastere conform CCM 2007 -2010se poate plati si pentru un copil adoptat in varsta de 1 an si jumatate ?
Va rog sa ma ajutati . Este foarte urgent.
Da dar ceilati colegi care au plecat si au cinstit contabilul de la unitate si-au luat banii pentru concediul neefectuat. este posibil ca pentru unii este muma si pentru unii ciuma , d-aia si pun intrebari .
multumesc.
Sotul meu a lucrat in armata pana pe 1.10.2006 si el avea 40 de zile de concediu de efectuat pana la sf anului , a efectuat doar 12 zile. De cand a plecat nu i s-a platit restul de concediu de odihna asa cum se stipuleaza in codul muncii. Acum el lucreaza in alta parte , a fost si la el la unitate si i s-au promis banii dar acei bani nu au mai venit . In cat timp se pot da banii pe concediu daca acesta este neefectuat?
Stiu ca nu se mai calculeaza ultimele 3 luni , si asa raman 18 zile .
Daca nu i se platesc banii unde pot sa ma adresez?
Va multumesc si astept raspuns.