avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de odihna neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de odihna neefectuat

Sotul meu a lucrat in armata pana pe 1.10.2006 si el avea 40 de zile de concediu de efectuat pana la sf anului , a efectuat doar 12 zile. De cand a plecat nu i s-a platit restul de concediu de odihna asa cum se stipuleaza in codul muncii. Acum el lucreaza in alta parte , a fost si la el la unitate si i s-au promis banii dar acei bani nu au mai venit . In cat timp se pot da banii pe concediu daca acesta este neefectuat?
Stiu ca nu se mai calculeaza ultimele 3 luni , si asa raman 18 zile .
Daca nu i se platesc banii unde pot sa ma adresez?
Va multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: claudia72 , utilizator 20:17, 13 Noiembrie 2006
daca e pe contract de munca, la Tribunalul in raza caruia isi are domiciliul
Multumesc , dar fiind in armata are alt regim? sau ma pot adresa oricui de la tribunal?sau la cineva cu probleme de protectie a salariatului?

nu are nici o legatura codul muncii....avand in vedere ca este militar, beneficiaza de concediu de odihna in conformitate cu legea 80/1995 si legea138/1999.daca lucreaza la o alta unitate (in sistem) pe certificatul de drepturi banesti se trece nr zilelor de concediu de odihna la care are dreptul si cate a efectuat. La noua unitate are dreptul sa efectueze zilele de concediu de odihna ramase.
cand nu e posibila efectuarea concediului *din motive obiective* se cere aprobarea esaloanelor superioare pentru acordarea contravalorii
Da dar ceilati colegi care au plecat si au cinstit contabilul de la unitate si-au luat banii pentru concediul neefectuat. este posibil ca pentru unii este muma si pentru unii ciuma , d-aia si pun intrebari .
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul neefectuat pe anul 2008 cristina1981 cristina1981 va rog din suflet sa ne invatati ce putem face in cazul in care angajatorul nu aproba cererea concediul de odihna pe anul 2008 sotul meu avand 14 zile ... (vezi toată discuția)
Concediu neefectuat in intregime kinetic9 kinetic9 buna ziua, mai am cinci sau sase zile de concediu de odihna neefectuate in 2009 si as dori sa stiu daca sunt \"pierdute\" sau imi pot lua liber in ianuarie, ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna suplimentar an-na an-na Buna ziua, Conform OM547/2010 Anexa 3 ,B punct 7 beneficiez de spor de 15 % ptr munca pe calculator.La inceputul anului 2015 comisia unitatii a aprobat ca ... (vezi toată discuția)