Buna ziua,
Conform OM547/2010 Anexa 3 ,B punct 7 beneficiez de spor de 15 % ptr munca pe calculator.La inceputul anului 2015 comisia unitatii a aprobat ca avem dreptul la acest spor dar deoarece nu sunt bani vom primi 4 zile concediu suplimentar de odihna(1 zi pentru 3 luni ),. Aceste 4 zile suplimentare de concediu de odihna inca nu le-am efectuat . Pot sa le efectuez anul viitor in ianuarie sau le pierd daca nu le efectuez in anul in curs ? Conform carui articol am dreptul la reportarea acestor zile deoarece mi se spune ca daca nu le efectuez in acest an le pierd. Va multumesc
Art. 146
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Art. 147
(1) Salariatii care lucreaza in conditii grele, periculoase sau vatamatoare, nevazatorii, alte persoane cu handicap si tinerii in varsta de pana la 18 ani beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de cel putin 3 zile lucratoare.
(2) Numarul de zile lucratoare aferent concediului de odihna suplimentar pentru categoriile de salariati prevazute la alin. (1) se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil si va fi de cel putin 3 zile lucratoare.