Din cate stiu personalul medical din cadrul laboratorului de radiologie beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de 10 zile, ce nu stiu este daca si registratorul medical din cadrul laboratorului de radiologie beneficiaza de acest concediu suplimentar? Va rog frumos sa ma ajutati. V a multumesc anticipat.
Tot personalul incadrat in labotaroarele de radiologie au dreptul la concediu suplimentar , atentie insa trebuie sa figurati in statul de functii si in statul de plata la acest serviciu .
In contractul colectiv de munca pe ramura sanitara se precizeaza ca personalul din lab.de radiologie beneficiaza de 10 zile co suplimentar , numai ca salariatul trebuie sa lucreze in mediul respectiv. Personalul mai are programul redus la 6 ore/zi si un spor de pericol in functie de gradul unitatii nucleare .
Art. 145 C.mun
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile.
......
Art. 147.C.mun.
(1) Salariatii care lucreaza in conditii grele, periculoase sau vatamatoare, nevazatorii, alte persoane cu handicap si tinerii in varsta de pana la 18 ani beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de cel putin 3 zile lucratoare.
(2) Numarul de zile lucratoare aferent concediului de odihna suplimentar pentru categoriile de salariati prevazute la alin. (1) se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil si va fi de cel putin 3 zile lucratoare. .
Concediu
cristinablazs
buna ziua,
as avea o intrebare legata de concediu de odihna...in 7.12.2012 am revenit la munca din CCC(2ani) si as dorii sa stiu dupa cat timp as putea sa ... (vezi toată discuția)