avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de odihna suplimentar pentru lab. de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de odihna suplimentar pentru lab. de radiologie din cadrul unui spital

Din cate stiu personalul medical din cadrul laboratorului de radiologie beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de 10 zile, ce nu stiu este daca si registratorul medical din cadrul laboratorului de radiologie beneficiaza de acest concediu suplimentar? Va rog frumos sa ma ajutati. V a multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:49, 26 Martie 2018
Tot personalul incadrat in labotaroarele de radiologie au dreptul la concediu suplimentar , atentie insa trebuie sa figurati in statul de functii si in statul de plata la acest serviciu .
vedeti prevederile regulamentului intern si ale CIM
In contractul colectiv de munca pe ramura sanitara se precizeaza ca personalul din lab.de radiologie beneficiaza de 10 zile co suplimentar , numai ca salariatul trebuie sa lucreze in mediul respectiv. Personalul mai are programul redus la 6 ore/zi si un spor de pericol in functie de gradul unitatii nucleare .
Cate zile de concediu suplimentar de odihna am, daca lucrez ca asistent de radiologie in ambulatoriu de specialitate kretzulescu Bucuresti?
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2018
Radiolog, utilizator
Art. 145 C.mun
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile.
......

Art. 147.C.mun.
(1) Salariatii care lucreaza in conditii grele, periculoase sau vatamatoare, nevazatorii, alte persoane cu handicap si tinerii in varsta de pana la 18 ani beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de cel putin 3 zile lucratoare.
(2) Numarul de zile lucratoare aferent concediului de odihna suplimentar pentru categoriile de salariati prevazute la alin. (1) se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil si va fi de cel putin 3 zile lucratoare. .

Alte discuții în legătură

Zile concediu odihna la 4ore atancoc atancoc Spuneti-mi va rog,pt.un angajat (in transport persoane)cu 4ore,cate zile de concediu i se cuvin anual? (vezi toată discuția)
Concediu cristinablazs cristinablazs buna ziua, as avea o intrebare legata de concediu de odihna...in 7.12.2012 am revenit la munca din CCC(2ani) si as dorii sa stiu dupa cat timp as putea sa ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru asistenti medicali galaoan galaoan Buna seara si LA MULTI ANI ! Ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea speta: O prietena lucreaza ca asistent la Centrul de Primiri Urgente a unui spital ... (vezi toată discuția)