avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile concediu odihna la 4ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile concediu odihna la 4ore

Spuneti-mi va rog,pt.un angajat (in transport persoane)cu 4ore,cate zile de concediu i se cuvin anual?
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 11:16, 24 Februarie 2012
Numarul de zile de CO anual este prevazut in contractul individual de munca.
Nu are importanta norma de lucru, daca in CIM scrie 20 de zile de CO, atunci angajatul trebuie sa efectueze 20 de zile anual (in cazul indicat ziua este de 4 ore, nu de 8 ore).
Singura diferenta fata de angajatii cu norma intreaga este la plata, care va fi proportionala cu norma.
@ atancoc

Art. 145 (1) C.mun. prevede ca, durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.

Art. 106 (1) C.mun. dispune ca, salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

Din coroborarea celor doua texte de lege rezulta ca salariatul care are un c.i.m. cu timp partial beneficiaza de o durata minima a CO de 20 de zile lucratoare.

Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractului colectiv de munca aplicabil angajatorului.
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
minimul este 20 dar atentie daca este persoana cu handicap, sunt foarte multi in Romania dar ii IGNORAM.

IN Romania iti este rusine sa spui ca ai un handicap si VIZIBIL esti discriminat automat.

ART. 147 – Concediul de odihna suplimentar
(fostul art. 142 anterior republicarii din 2011)

(1) Salariatii care lucreaza in conditii grele, periculoase sau vatamatoare, nevazatorii, alte persoane cu handicap si tinerii in varsta de pana la 18 ani beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de cel putin 3 zile lucratoare.

(2) (introdus prin Legea 40/2011) Numarul de zile lucratoare aferent concediului de odihna suplimentar pentru categoriile de salariati prevazute la alin. (1) se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil si va fi de cel putin 3 zile lucratoare.

dar natural ei au alt metabolism IMUNITAR indiferent de numarul de salariati, interesanta PREVEDERE legala lispita de rationament ! PRACTICA nu este reflecata de lege LOGICC , rational fara imunitate si repaus nu esti apt de munca idem ANEMIE vezi caz in MINISTER dar semneaza si ia decizii importante.
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
olden, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna ContSters10241 ContSters10241 Buna Ziua Cate zile de concediu de odihna trebue sa efectueze un salariat cu o norma de 4 ore zi. Multumesc (vezi toată discuția)
Mod cordare co pentru un salariat care lucreaza 2 zile pe saptamana ACR1 ACR1 De cate zile de co beneficiaza un angajat care lucreaza 2 zile pe saptamana? (vezi toată discuția)
Concediul de odihna suplimentar pentru lab. de radiologie din cadrul unui spital stoiandanaclaudia stoiandanaclaudia Din cate stiu personalul medical din cadrul laboratorului de radiologie beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de 10 zile, ce nu stiu este daca si ... (vezi toată discuția)