avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

Buna Ziua
Cate zile de concediu de odihna trebue sa efectueze un salariat cu o norma de 4 ore zi.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:10, 11 Ianuarie 2012
Codul muncii:
ART. 145
(1) Durata minimã a concediului de odihnã anual este de 20 de zile lucrãtoare.
(2) Durata efectivã a concediului de odihnã anual se stabileşte în contractul individual de muncã, cu respectarea legii şi a contractelor colective aplicabile, şi se acordã proporţional cu activitatea prestatã într-un an calendaristic.
(3) Sãrbãtorile legale în care nu se lucreazã, precum şi zilele libere plãtite stabilite prin contractul colectiv de muncã aplicabil nu sunt incluse în durata concediului de odihnã anual.


Deci, trebuie sa aveti in contractul de munca minimum 20 de zile de CO anual.
Veti efectua acest numar de zile indiferent de norma de lucru, doar ca ziua dvs. are 4 ore si indemnizatia de CO va fi jumatate fata de cazul unui angajat similar, dar cu norma intreaga.
Durata minima a CO este de 20 de zile lucratoare, potrivit art.106 alin.1 coroborat cu art.145 alin.1 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul zile de concediu la 2 ore lucratoare 5 zile pe saptamana dulap_79 dulap_79 CATE ZILE DE CONCEDIU POT AVEA DACA LUCREZ 2 ORE PE ZI? TIMP DE 5 ZILE? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru cim cu 8h/saptamina si pentru cim cu 20h/sapt LIVIA CARMEN LIVIA CARMEN buna seara, 1. va rog sa-mi spuneti pt. un cim cu program de lucru de 8h/saptamina cat este durata co/an, programul de lucru este repartizat astfel ; luni-3h, ... (vezi toată discuția)
Zile concediu pentru jumatate norma ContSters290458 ContSters290458 Buna seara, sunt profesor cu norma intreaga, si informatician cu jumatate de norma.Intampin greutati la calculul zilelor de concediu odihna. De cate zile ... (vezi toată discuția)