avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Activitate iuliax

Activitate iuliax

In luna august autoritățile din Germania au emis un mandat european de arestare. În luna septembrie Curtea de Apel Cluj a respins cererea de executare a mandatului printr-o hotărâre rămasă definitiva prin necurare. Întrebarea este :persoana pe numele căreia a fost emis mandatul poate părăsi România? Va mulțumesc
Buna ziua din nou.Pe site-ul Tribunalului afiseaza acest lucru :Solutie: Admite excepţia de necompetenţă materială a Tribunalului Specializat Cluj, invocată de pârâţii STOICA I. şi STOICA M. Declină competenţa de judecare a cererii de chemare în judecată formulate de reclamanta POP A, în contradictoriu cu pârâţii STOICA I, STOICA M, SURD G şi SURD C, în favoarea Judecătoriei Cluj-Napoca. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 15.06.2012. Inseamna doar ca s-a mutat dosarul la Judecatorie? De ce ,daca caut pe site-ul de la judecatorie numarul de dosar sau caut dosarul dupa numele uneia dintre parti nu imi arata nimic? Multumesc
Buna ziua. Inainte de toate vreau sa le multumesc tuturor celor care imi vor raspunde.Problema mea este urmatoarea: In noiembrie 2011 am achitat un avans de 2000 euro in vederea achizitionarii unui apartament la Cluj.Am facut antecontract la notar cu vanzatorul( constructorul),iar acesta trebuia sa imi predea apartamentul impreuna cu toata documentatia necesara in vederea intabularii pana la data de 28 februarie 2012,fapt care nu l-a facut.Dupa variate incercari de a recupera avansul am fost nevoita sa recurg, sa imi recuperez avansul prin instanta.Am luat legatura cu un avocat, care mi-a zis ca dosarul trebuie depus la Tribunalul Comercial Cluj.Zis si facut.Pe data de 2 mai s-a depus dosarulcu termen pe 15 iunie.Avocatul mi-a zis ca taxa de judecare(a calculat-o el ,inainte sa emita citatia Tribunalul) pentru cei 2000euro este de 300euro.I-am dat avocatului pe langa onorariul sau si cei 300 de euro ca sa achita taxa de judecare(eu nefiind in tara),mentionand ca sa nu achite taxa doar inainte cu cateva zile de termen.In data de 17 mai primesc acasa la parinti citatia de la Tribunal in care taxa este de 2800 de lei,nicidecum 1200 de lei.Avocatul imi zice ca judecatorul a calculat gresit taxa dar acum asta e trebuie sa platim cat au zis.Ma ofer sa ii mai dau diferenta pana la 2800 de lei,dar imi zice ca nu merge asa,pt ca el a platit o data cei 1200 de lei taxa cum a calculat el,si ca, acum trebuie platit inca 2800 de lei.:O Ma intreb e normal asa ceva? Pot eu sa cer ca in cazul in care daca constructorul pierde procesul sa imi dea si cei 1200 de lei care au fost achitati de avocat tot ca taxa? De parca nu ar fi fost de ajuns,ieri dupa proces imi zice avocatul ca a trebuit sa retraga dosarul de la Tribunalul Comercial si sa il depuna la Judecatorie ,pentru ca nu se mai judeca acolo acest tip de dosare.Zis si facut.Intrebarea mea este: acum Judecatoria imi va trimite alta citatie cu alta taxa care trebuie sa o achit? Astept parerile dvs pentru ca nu mai inteleg nimic. Va multumesc.