avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate 12345ff

Activitate 12345ff

Eu doresc sa ma casatoresc cu un cetatean american si sa ma stabilesc definitiv in SUA impreuna cu fiul meu. Eu traiesc deocamdata in Romania.
Mentionez ca tatal copilului meu traieste in Canada din septembrie 2004. Copilul a rezultat din relatia mea de concubinaj cu tatal copilului. Minorul s-a nascut pe 4 septembrie 2001. Inainte de a pleca in Canada mi-a dat o declaratie notariala din care citez " prin prezenta stabilim de comun acord ca, minorul sa ramana in intretinerea si ingrijirea mamei. Dam prin prezenta declaratie spre a servi la nevoie"
In 2006 am stabilit domiciliul minorului la mine acasa, dar s-a hotarat si obligatia tatalui de a plati o pensie alimentara de 80 RON.
Actualmente tatal minorului traieste in Canada si nu doreste sa imi dea o declaratie pentru a i se emite un pasaport minorului cat si acordul de a pleca din tara in cazul in care ar trebui sa plecam. In momentul plecarii in SUA domiciliul mamei se va schimba in SUA. Ce se intampla cu minor? Ce se poate face din punct de vedere legal? Nu am o incredintare de intretinere si de ingrijire a minorului data de instanta. Am doar declaratia lui ca sa ramana in intretinerea mea si spre ingrijirea mea, cat si sentinta judecatoareasca prin care i se stabileste domiciliul unde eu locuiesc.
Sunt reprezentat legal al minorului? Poate sa ma urmeze minorul in SUA unde vom avea o familie?
Ce pasi trebuie sa urmez?

Va multumesc din suflet. Astept sa ma ajutati