avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Activitate mykedany

Activitate mykedany

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Treaba e asa: sotul abuziv a evacuat fortat sotia si a lasat-o pe drumuri (suna a abandon de familie si e cam nasol pt el). Ambii sunt coproprietari, indiferent cine plateste rata. Sotul datora intretinere sotiei, chiar si fostei sotii - conform noului cod civil. Un asemenea animal merita sa plateasca.
Buna ziua,

Doresc de ceva timp sa actionez in judecata fostul presedinte al Asociatiei de proprietari a blocului in care locuiesc, din urmatoarele motive:

- am cumparat un apartament, in care locuiesc, in august 2014 si am depus copie contract, buletin, cerere inscriere in asociatie in septembrie acelasi an
- presedintele nu isi indeplineste obligatiile dar face contracte din care sigur obtine spagi (sunt preturi umflate grav, deci asta consider)
- presedintele a organizat adunare generala pe 25 martie 2017 ptr schimbare comitet si presedinte
- la reconvocarea din 4 aprile 2017 am fost ales presedinte eu, iar comitetul nou are statutar 9 membri (primul membru de comitet in ordinea voturilor nu a dorit sa fie presedinte, deci am fost stabilit eu)
- de atunci incoace incercam toate metodele sa obtinem actele de la presedinte, dar refuza sa ni le predea... spune ba ca nu ne vrea blocul, ba ca nu suntem proprietari, ba ca nu suntem inscrisi in asociatie, etc...
- am afisat PV la avizier cu rezultatul AG si al alegerilor, tot blocul stie cine sunt cei noi
- am organizat AG extraordinara in care am cerut clarificarea listei de membri in asociatie dar nu ne-a raspuns nimeni
- am ajuns sa primim somatii radet ptr datorii de 50.00 lei si avem datorii la apanova de 17.000... fond de rulment nu mai exista (circa 70.000 lei), iar presedintele plateste contracte de zugraveli pe care nu le face... mai noi ne baga pe gat electrovane ptr oprirea gazelor, fara ca cineva sa fi hotarat formal necesitatea lor
- unii zic ca nu avem calitate procesuala activa pentru a depune actiune in instanta ptr obligarea sa la predarea documentelor
- politia si primaria, venite la fata locului, spun ca nu ne pot ajuta
- PV de la AG si AGE nu sunt inregistrtate la asociatie ptr ca presedintele spune ca nu mai are registru... si tot felul de subterfugii de-astea pentru a nu ne lasa sa facem curat in bloc...

Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, ptr ca cedez nervos in curand... blocul e jegos, femeia de serviciu sta si cleveteste toata ziua cu o doua familii care sustin presedintele, vin si fac scandal la sedinte, ne acuza de toate tampeniile posibile, etc.

Multumesc anticipat ptr raspunsurile dvs.

Florin Dumitrescu.
Stimate doamne / Stimati domni,

Ma confrunt cu o problema la casa de la tara. In fapt, conform proiectului de constructie a casei (1991) ma invecinez cu un DRUM DE ACCES pentru vecinul din lateral-spate, lat de circa 5 metri si lung de vreo 30.

Acum 100 de ani, acest drum a fost dat de doi frati (autorii bunicului meu si a tatalui actualului vecin cu care am aceasta problema) pentru accesul la islazul din zona (terenuri puse in comun tot de acesti doi frati, impreuna cu alte persoane din sat). Cand respectiva ulita spre islaz nu s-a mai folosit, primaria le-a dat ordin sa o inchida, insa ei, avand in vedere ca unul dintre ei avea casa pe actualul teren al vecinului meu, au lasat aceasta ulita de acces.

Cum spuneam, in 1991 aceasta ulita era denumita, conform actelor cadastrale, drum de acces. Vecinul meu actual, avand un nepot la Primarie, in 2013 se pare ca a primit de la aceasta onorabila institutie in proprietate suprafata de teren respectiva, noi nefiind pana acum informati in niciun fel. Comisia judeteana pentru recunoasterea dreptului de proprietate a confirmat, la propunerea primariei locale, acest drept.

Tot in 1991, cand am construit casa, conform proiectului si actelor cadastrale, am putut sa o amplasez la nici un metru de gard, fara sa fie construita in calcan, apa de la strasini picand in tot acest timp pe ulita, intr-un sant de piatra.

Acum, de 2 luni, vecinul meu a amplasat o bucata de gard si o poarta de acces la aceasta ulita, la strada, in baza actelor pe care le detine. Mentionez ca in spatele casei mele, cu acces direct din respectiva ulita, exista un teren al carui proprietar este un var de-ai mei, iar acesta nu poate trece prin curtea mea pentru simplul fapt ca nu poate urca o panta de 50 de grade si ar fi oricum blocat de fantana.

Conform raspunsului Primariei la sesizarea noastra referitoare la nou-aparuta poarta pe drum, aceasta ne invita sa ne adresam instantei, anexandu-ne raspunsul Comisiei sus-amintite.

Va rog sa ma indrumati referitor la calea de urmat. Ma gandesc la plangere penala pentru trafic de influenta fata de angajatii Primariei responsabili cu stabilirea utilizarii terenurilor proprietate publica, cerere de instituire de drum de servitute (desi ar fi ca si cum as accepta ca e terenul lor), plangere la Prim-Procuror pentru stabilirea conditiilor in care s-a facut schimbarea categoriei de folosinta a unui drum de acces in teren proprietate privata, sau ... domniile voastre ce parere au?
Buna ziua,

In data de 21 martie inaintea orei 1 circulam prin localitatea Movilita, jud. Ilfov, pe E85, cu viteza, pana in momentul in care o masina venind de pe contrasens mi-a facut semn cu farurile. Am redus viteza crezand ca e politia in fata, dar politia era chiar masina care facuse respectivul semn. La mica distanta am tras pe dreapta, a venit un politist pe care l-am inregistrat cu telefonul si mi-a cerut actele fara sa se prezinte. L-am intrebat pentru ce imi cere actele, avand in vedere ca nu a respectat procedura de oprire, respectiv folosirea bastonului reflectorizant, a girofarurilor si a portavocii prin care sa imi ceara sa ma opresc, dar nu spunea decat ca vrea actele si sa la legitimeze, pe care, in consecinta, am refuzat si eu sa i le prezint. La un moment dat, nervos, am coborat si l-am intrebat pe colegul lui de la volanul masinii de politie ce vor de fapt, in conditiile in care nu au respectat procedura de oprire si n-am de ce sa le dau ceva. Acesta mi-a spus zambind ca o sa imi dea amenda si pentru oprire pe drum european pe banda de urgenta (interzisa - cine stie DN85 stie si ca are o semi-banda pe care se circula tot timpul, din cauza ca drumul are, altfel, o banda pe sens). Dorind sa imi arat buna credinta (desi nu stiu daca am facut bine), i-am dat buletinul, m-am dus la masina si am luat asigurarea talonul si permisul, insa pe acestea doar i le-am aratat din mana, indicand cu degetul scadentele respectivelor acte. Mentionez ca numarul de inmatriculare al masinii era pe bord, lipit de parbriz, din cauza faptului ca picase din locul de pe bara din cauza ploii, iar acest lucru a fost folosit ca motiv de semnalizare cu farurile de catre politisti. La final, mi-a inmanat un PV cu amenda pentru viteza (86 km/h), amenda pentru faptul ca nu am avut numarul de inmatriculare in locul special prevazut si amenda pentru neprezentarea documentelor personale si ale masinii. Un total de 14 puncte de penalizare si o amenda de circa 2047 lei.

In masina mai eram cu alte persoane, procesul verbal a fost incheiat de soferul masinii de politie dupa ce colegul a fixat camera aparatului radar pe numarul din spate al masinii, am scris pe scurt toate cele de mai sus pe PV si am refuzat sa il primesc sau sa il semnez.

Intrebarile mele sunt:

- pot sa contest PV la instanta de la domiciliul meu, sau trebuie sa merg la Urziceni?
- daca nu ridic PV, scap de amenda? sau o gasesc la taxe si impozite in cuantumul total?
- e bine sa platesc jumatate din amenda inainte de a o contesta, in cazul in care pierd sa limitez pierderile?
- am vreo sansa sa reduc macar din efectele acestui PV? nici macar nu l-am citit inainte de a scrie mentiunile si de a refuza semnarea si primirea sa

Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri pertinente.
Buna ziua,


Acum 2 ani eram reprezentantul unei sucursale a unei firme italiene care castigase un contract cu Consiliul Judetean X dar, intrand in faliment, ni s-a luat contractul. In conturile Trezoreriei au ramas circa 60.000 euro despre care nimeni nu ne-a notificat ca ar fi fost ceruti in garantarea lucrarilor (de altfel, neincepute).

Sucursala fiind inchisa, cum putem sa mai recuperam banii?

Va multumesc anticipat.
Nulitatea sau neregularitatea unui act de procedura:
a) constand innecompetenta instantei de insolventa poate fi ridicata oricand
b) constand in citarea viciata la primul termen de judecata la care s-a declinat competenta atrage nulitatea hotararii declinatorii
c) constand in neluarea juramantului martorului trebuie invocata in sedinta ce urmeaza neregularitatii respective
d) constand in necompetenta teritoriala a instantei sesizata cu o actiune in stabilirea pensiei de intretinere trebuie invocata de reclamant cel mai tarziu la prima infatisare.
poate cineva sa raspunda la 25 de intrebari? pot adauga poze pe acest site/forum?

am intrebat ceilalti profesori de la facultate si niciunul nu mi-a dat aceleasi raspunsuri ...