avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate dinaion

Activitate dinaion

Stimata doamna!
Citesc si ma crucesc desi in cazul meu(in calitate de justitiabil) nu numai ca mi-au fost respinse vreo 30 de actiuni, dar in vreo 25 s-au facut numai erori(fie de procedura, fie materiale).Apropos de speta dvs, la un partaj am pierdut vreo 15.000 euro din cauza unor judecatori care au comis erori materiale
Din cate vad, justitia romana abunda de judecatori incompetenti si corupti
Desi nu am pregatire juridica, parerea mea este sa faceti plangere la CEDO si in paralel sa apelati la o cale extraordinara de atac., exemplu: contestatie in anulare
Sau faceti ca mine.Dati in judecata judecatoria...asa m-am pricopsit eu cu atatea dosare
Multa bafta!
Buna seara!

Am introdus o actiune impotriva unei pers juridice, actiune introdusa in baza dreptului comun, respectiv incalcarea OG 137/2000(discriminare)
Paratul a ridicat o serie de exceptii, printre care si exceptia necompetentei materiale, motivand ca trebuia sa fac actiune la Curtea de Apel-sectia contencios.

Desi am cerut respingerea exceptiei,motivand ca actiunea mea este o actiune necontencioasa, instanta a admis exceptia necompetentei materiale, si a declinat compenta Curtii de Apel-sectia contencios.

Problema este ca va dura ceva timp(cateva luni) pana cand cei de la Curtea de Apel se vor lamuri despre ce este vorba, si vor retrimite inapoi dosarul spre rejudecare.

Ciudat este ca pe sentinta se mentioneaza FARA CALE DE ATAC

Din cate stiu , aveam dreptul sa atac aceasta sentinta.

Considerati ca este corect? Ce am de facut ptr a nu pierde timpul asteptand ca dosarul sa se trimita la CA, si cauza sa se judece.

Cum pot ataca sentinta?!
Multumesc
Buna ziua!
Am si eu o problema ivita astazi , si am nevoie de ajutor.
Pe scurt
Am avut o firma si in 2010 asociatul meu, a facut o adunare generala a asociatilor unde a decis de unul singur dizolvarea firmei.Bineinteles ca a avut grija sa ma treaca si pe mine, si sa semneze in locul meu.

Am aflat asta dupa un an(2011).I-am facut plangere penala si apoi am facut o actiune pentru anularea hot AGA.
Pe fond am pierdut procesul cu toate ca probele din dosar erau concludente(eram trecuta in hot AGA cu fostul meu nume pe care nu-l mai purtam de 8 ani, cu alte date de pe CI).In plus, aparandu-ma singura, instanta a profitat de anumite lacune in ceea ce priveau cunostiintele mele juridice.

In timp ce procesul civil se derula, am cerut organelor de cercetare penala sa-mi faca expertiza grafoscopica, astfel incat, la fond am cerut instantei sa trimita la Reg Com o adresa prin care sa ceara originalul Hot AGA(eu avand doar o copie obtinuta tot de la Reg.Com.Am mai cerut instantei sa trimisa o adresa si la SIF ca sa se transmita o copie de pe rezultatul expertizei.Mi-a respins aceste cereri.
Atunci am cerut sa fac o alta expertiza in cadrul procesului civil.Judecatoarea s-a facut ca uita de cererea mea.Si uite asa, mi s-a respins cererea

Am declarat recurs, iar la termen(acum 3 sapt) am cerut sa fie trimisa adresa la parchet prin care sa se ceara cele doua documente(originalul hot AGA si copie de pe raportul de expertiza grafoscopica).Mi s-a refuzat cererea, spunandu-mi-se ca eu trebuie sa fac aceste demersuri, desi in art 241 ind 8, Cpc intra in sarcina instantei, inscrisurile fiind in pastrarea unei autoritati, eu neavand acces direct la ele si nici acces la a afla rezultatul expertizei pana la incheierea cercetarilor.

In fine, am fost la SIF am facut cerere si am cerut sa se trimita doc la instanta.
Au fost corecti si cei de la SIF si cei de la parchet.
Dimineata se regaseau aceste doua doc in dosar.

Am facut introducerea de mai sus ptr a se intelege situatia.

In rap de expertiza grafoscopica se concluziona ca semnatura nu imi apartine, iar in adresa parchetului se preciza ca s-a dispus inceperea urmarii penale ptr fals in inscrisuri sub semnatura privata(infractiunile se extind si in privinta incalcarii Legii 31/1990.

Evident ca m-am bucurat, stiind ca pe langa argumentele ce le voi aduce in admiterea recursului, se mai alatura si raportul de expertiza cat si adresa parchetului.Ptr ca nu venise aparatorul partii adverse, instanta a lasat cauza la a doua strigare.

Am iesit la o tigara si ptr ca nu aveam la mine CPc.m-a pus Gaia sa intreb un avocat daca in acest caz se impunea suspendarea procesului conf art. 244 alin(1) pct.2

Art.244(1)-Instanta poate suspenda judecata
2)-cand s-a inceput urmarirea penala ptr o infractiune care ar avea o inraurire hotaratoare asupra hotararii ce urmeaza sa se dea,

Ei bine,m-a pus tot Gaia sa cer instantei suspendarea, ca fraiera, in loc sa-mi sustin pledoaria, iar la final sa cer admiterea recursului, si sa adaug ca daca instanta considera ca trebuie sa puna in aplicare prevederile art.244, s-o faca.

Urmeaza ca maine sa vad rezultatul la condica.
Venind acasa am vazut in Cpc cuprinsul exact al art 244, si dupa parerea mea nu ar fi cazul de suspendare ptr ca in cazul de fata rezultatul expertizei era clar-semnatura nu-mi apartinea, iar asteptarea ptr finalizarea cauzei penale nu ar avea niciun fel de legatura cu aspectul civil.

Dvs ce parere aveti.?
Ce am de facut daca instanta mi-a acceptat cererea si nu a pus in aplicare corect legea(daca ar fi normal sa-mi respinga solicit de suspendare si sa admita recursul pe baza probelor, in special a raportului de expertiza)
Pot cere reluarea procesului(art.245. ind 1)???

Va rog sa ma sfatuiti ca stau pe jar pana maine.
Orice sfat pertinent este binevenit!
Multumesc anticipat!