Buna seara. Singurul lucru de valoare ar fi masina care este in leasing si mai avem de platit 8 rate, in fapt de mai mult de un an o plateste tatal sotului meu. Va dati seaama ce dezamagire ar fi daca am pierde-o! De asta vrem sa o pastram! Firma este din 1997, am platit la buget oate peste 100.000euro in total, chiar asa, din proiectare. Stiu ca asta nu conteaza pentru altii (stat). Nu putem sa o lasam sa "moara" chiar asa. Dar ma gandeam ca ar fi fost normal daca primeam instiintare cum ca sediul a expirat, o rezolvam rapid! sau instiintare macar ptr. prezenta la proces, si am fi rezolvat atunci! Va rog frumos, puteti sa-mi indicati la ce lege faceti referire cand scrieti "in textul legii nu este prevazut expres ca aceasta situatie..." Am tot cautat pe net, dar cum nu suntem de specialitate, nu am gasit ceva corespunzator.
Va multumesc anticipat.
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
ptr. Patrick:
Nu stim daca hotararea instantei se face pe cale de executare silita sau nu (probabil ca da). Nu ni s-a comunicat asa ceva. Tot ce avem noi este Hotararea Tribunalului din data de 14.07.2011, precum si o instiintare ptr. prezentare in 10 zile din partea lichidatorului judiciar. Atat. In art.319 scrie de somatie, act de executare, noi nu avem asa ceva. Ieri am vorbit la adresa la care figura sediul nostru, persoana care se ocupa cu preluarea corespondentei catre firma noastra ne-a spus ca nu a primit absolut nimic pentru noi. Cum am putea consulta dosarul de la Tribunal ptr. a vedea daca este viciu de procedura in citarea partilor?, Trebuie sa imputernicim pe cineva, si nu avem pe cine, sau sa mergem personal ceea ce este imposibil pe moment. Am descarcat de pe net un model de contestatie in anulare. Putem sa o completam noi si sa o trimitem de aici (din Franta), sau obligatoriu trebuie sa recurgem la un avocat?
Si inca ceva: oare faptul ca sediul ar fi expirat din 06.2008 nu face tardiva actiunea Registrului Comertului din 2011 (dosarul citat in Hotarare este din 2011). Iar Registrul Comertului nu era normal mai intai sa ne notifice cu privire la neindeplinirea unei obligatii (respectiv actualizarea sediului), si mai apoi (daca n-ar fi avut in nici un fel reactia noastra) sa declanseze procedura de trimitere in judecata? Este curios si ciudat cum din partea lichidatorului judiciar au fost trimise 3 instiintari de prezentare, atat la sediu cat si la domiciliul asociatului unic precum si al administratorului, in timp ce din partea Reg. Comertului si Tribunalului nu s-a primit nimic.
Va multumesc anticipat pentru bunavointa de a-mi raspunde.
ptr. Sad:
Dar cum oare am putea clarifica situatia sediului la Reg. Comertului ? Am avea legal sanse de reusita cand tocmai acesta a fost motivul dumnealor de chemare in judecata? Bineinteles ca suntem dispusi la a face orice demers posibil, nu suntem de rea credinta. Am scris (pe mail) atat lichidatorului judiciar (cu care am vorbit in prealabil la telefon), cat si Registrului Comertului (in atentia chiar a d-nei dierctoare, cum am mai scris), aratandu-ne intreaga disponibilitate pentru a rezolva amiabil problema in cauza, pana acum nu am primit nici un raspuns. Efectiv, nu stim pe ce cale sa o apucam, de-a lungul activitatii noastre nu am fost niciodata in contra legii si nu cunoastem nici un avocat care ar putea sa ne reprezinte. Ce ne sfatuiti dvs.? Va multumesc anticipat pentru bunavointa de a-mi raspunde.
Multumesc ptr.raspuns, eu nu am spus ca citarea partilor ar face-o ONRC-ul. Doar cred ca ONRC ar fi trebuit sa comunice intentia de trimitere in judecata. Bineinteles ca Tribunalul trebuia sa citeze partile ulterior (ceea ce nu s-a intamplat). Oare nu este viciu de procedura din partea amandorura? Cat priveste salvarea firmei, da, vrem sa o salvam! Va multumesc anticipat pentru raspuns.
b]pentru Patrick:
- Va multumesc, in fapt, nu s-au citat partile in nici un fel, cel putin societatea nostra nu a fost citata!!!Nu am fost informati pe nici un canal (prin posta, telefonic, mail) nici despre sedinta de la Tribunal, nici despre Hotararea luata acolo, si impotriva careia puteam face recurs in termen de 30 zile!!! Conform carei legi nu exista obligativitatea de a se cita partile in cazul in care reclamantul este de exemplu Oficiul National al registrului Comertului? va rog sa-mi scrieti in cuprinsul carei legi as putea gasi procedura sau metodologia de citare a partilor. Va multumesc anticipat.
pentru Sad:
- Va multumesc, de imputernicit nu avem pe cine, ar fi mult prea complicat, am luat legatura cu lichidatorul, si telefonic, dar si prin mail- azi i-am trimis un mesaj detaliat...am trimis un mesaj pana si pe mailul ONRC, in atentia d-nei directoare! Noi credem ca intr-adevar procedura de citare a partilor nu a fost indeplinita, hotararea s-a luat pe data de 14.07.2011, iar noi am fost instiintati de lichidatorul judiciar in data de 23.08 2012!!! deci dupa mai bine de 1 an!!! Am verificat, si nici pe site-ul ONRC nu aparem pe lista societatilor in lichidare!!! Am "sapat" pe net si am gasit cum ca sediul nostru e expirat din 01.06.2008!!!! Ce ne sfatuiti dvs. ca si consilier juridic? Va multumesc anticipat.
Buna seara, am o problema mare, sunt administrator la o firma si impreuna cu asociatul unic (care este sotul meu) suntem plecati din tara pe perioada nedeterminata (incercam sa incepem o alta viata). Acum 5 zile am primit pe net de la tatal meu o instiintare de la un lichidator judiciar cum ca Registrul Comertului a inceput actiunea de dizolvare a societatii conf legii 31/90 art. 237, alin.1, litera c, sentinta a fost pronuntata in 14.07.2011, iar instiintarea am primit-o in 24.08.2012.
In tot acest timp s-au depus declaratiile la finante, ITM, la Registrul Comertului, fara sa fie vreo problema.
Din cauza obiectului de activitate al firmei (arhitectura), am fost mult ocupati cu gasirea de proiecte, de viata de zi cu zi, de declaratii contabile, incat am uitat de reinoirea sediului. Nu am primit nici o notificare, nici un semn ca ceva nu ar fi in regula. Nu stiu ce sa fac in momentul de fata :(( nici in tara nu ne putem intoarce, aici incercam sa facem rost de bani sa platim TVA-ul si impozite ptr societatea nostra. Ideea era sa ajungem cu datoriile la finante la zi dupa care sa inchidem firma. Mentionez ca firma are si o masina in leasing, leasing pe care il achitam lunar, fara nici o zi de intarziere. Dar daca se dizolva firma bineinteles ca vom pierde si masina. Orice informatie imi este de mare ajutor :(( Va multumesc
Ma confrunt cu o problema, trebuie sa facem un proiect in franta, pentru Franta si pentru asta am nevoie acolo de calculator si imprimanta A0, aparatura pe care o are biroul din Romania. Cum pot sa scot aceste aparaturi din tara pentru o perioada de 1 an? Merge cu un aviz de insotire a marfii, dar sa nu fac factura?
Va multumesc