avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1255 soluții astăzi
Forum Activitate cocoangel

Activitate cocoangel

Buna ziua. Tatal meu locuieste la curte in Bucuresti si in urma cu 1 zii a fost sunat de catre un vecin care are spatele casei in curtea casei parintilor. Va intreb daca este obligat sa le dea voie sa lucreze ( dubleze si sa tencuiasca ) peretele ( spatele casei lor), tata stand la tara si nu vine decat o data pe luna la control la medic. Telefonul primit de catre parinti a fost sub forma de amenintare, injuraturi. In conditiile care vi le-am arata exista obligatia de a le da voie sa isi dubleze, tencuiasca peretele circa 10 cm, din spusele vecinului.. Casa parintilor are cadastrul facut . Va multumesc.
Răspuns la discuția drepturi la un apartament
am contract de vanzare cumparare pe numele meu fara nici un drept de proprietate a nici unei persoane. In actul de vanzare cumparare este mentionat ca la aceea data eram necasatorita, deci nu mai apare nimeni in contract .
buna ziua. Ma numesc Cornelia intrebarea mea este urmatoarea : in anul 1978in luna iunie parintii mi-au cumparat un apartament de 4 camere., si au platit 70.000 lei. S-a facut contract de vanzare-cumparare pe numele meu la acea data avnd 21 ani, salariata si necasatorita. Totodata am preluat contractul de imprumut la CEC in valoare de 43.000. lei. In 1980 m-am casatorit. La acesta data apartamentul este achitat din anul 1993 ( s-au platit ratele la cec cu chitanta sau pe statul de salariu). In urma discutiilor cu tatal meu acesta vrea sa ne dea in judecata pentru suma de 70.000 lei platita ca avans la apartament. S-a interesat la avocat si i-a spus ca are tot dreptul sa ma dea in judecata , obtinand o camera unde vrea sa ne bage chirias.Mentionez ca mama mea a decedat anul trecut.Discutiile cu tatal meu este pe fondul ca in cei 32 ani de casnicie nu a fost de acord cu sotul meu. Intrebarea mea este are intradevar dreptul si sa castige o camera din apartament in conditiile pe care vi le-am relata?
:(:(