avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi la un apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi la un apartament

buna ziua. Ma numesc Cornelia intrebarea mea este urmatoarea : in anul 1978in luna iunie parintii mi-au cumparat un apartament de 4 camere., si au platit 70.000 lei. S-a facut contract de vanzare-cumparare pe numele meu la acea data avnd 21 ani, salariata si necasatorita. Totodata am preluat contractul de imprumut la CEC in valoare de 43.000. lei. In 1980 m-am casatorit. La acesta data apartamentul este achitat din anul 1993 ( s-au platit ratele la cec cu chitanta sau pe statul de salariu). In urma discutiilor cu tatal meu acesta vrea sa ne dea in judecata pentru suma de 70.000 lei platita ca avans la apartament. S-a interesat la avocat si i-a spus ca are tot dreptul sa ma dea in judecata , obtinand o camera unde vrea sa ne bage chirias.Mentionez ca mama mea a decedat anul trecut.Discutiile cu tatal meu este pe fondul ca in cei 32 ani de casnicie nu a fost de acord cu sotul meu. Intrebarea mea este are intradevar dreptul si sa castige o camera din apartament in conditiile pe care vi le-am relata?
:(:(
Nu am mai auzit o astfel de problemă, dar nu cred , câtă vreme nu există coproprietate sau dreptul de proprietate nu a fost dezmembrat, ca altă persoană, fie si părintele care a plătit un avans , să poată pretinde drepturi asupra imobilului.
am contract de vanzare cumparare pe numele meu fara nici un drept de proprietate a nici unei persoane. In actul de vanzare cumparare este mentionat ca la aceea data eram necasatorita, deci nu mai apare nimeni in contract .
În acest caz tatăl dvs. nu are niciun drept, iar ceea ce v-a spus presupun că a inventat, fiindcă nu cred că vreun avocat i-ar fi spus aşa ceva.
Pentru a fi pe deplin liniştită însă, mergeţi şi dvs. la un avocat cu contractul , chit că veţi plăti ceva, şi întrebaţi dacă lucrul afirmat de tatăl dvs. este posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. tatăl meu a cumpărat un apartament cu credit cec ... Florinme Florinme Bună ziua. Tatăl meu a cumpărat un apartament cu credit CEC în anul 1981. Să recăsătorit in anul 1982 cu mama mea. A achitat un avans de 43.000 ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare casa parinti sandu.53 sandu.53 Buna ziua, Doresc raspuns la urmatoarea problema-sunt necasatorit si locuiesc cu parintii intr-un apartament de 3 camere pe care parintii mei l-au cumparat ... (vezi toată discuția)
Drept la partaj roxanamihaela22101978 roxanamihaela22101978 parintii mei sunt casatoriti din 1977 si au divortat in 2006. ei au un apartament pe al carui contract sunt trecuti impreuna ca si proprietari. abia la atatia ... (vezi toată discuția)