avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare casa parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare casa parinti

Buna ziua,
Doresc raspuns la urmatoarea problema-sunt necasatorit si locuiesc cu parintii intr-un apartament de 3 camere pe care parintii mei l-au cumparat conform Decret-Lege nr.61/1990.In acel moment pentru ca parintii mei nu aveau banii necesari atat avansul necesar cat si ratele ulterioare lunare au fost platite de mine insa din pacate pe numele tatalui meu pt.ca apartamentul a fost trecut atunci pe numele parintilor mei(fara a-mi spune si mie acest lucru,cred sincer ca a fost o masura de protectie luata de ei...).La acea data ca si in prezent in apartament locuiesc parintii mei impreuna cu mine!Pentru acea perioada nu am dovezi ca am platit eu defapt apartamentul pe chitante fiind trecut tatal meu, proprietarul apartamentului in acel moment.Singurii martorii privind plata facuta indirect de mine sunt totusi parintii mei .In anul 1997 parintii mei facandu-si probabil "mustrari de constiinta"au hotarat sa treaca apartamentul pe numele meu prin vanzare cumparare cu dreptul prevazut in contract ca ei sa locuiasca in el pe durata vietii.Ca atare in acest moment actele apartamentului sunt pe numele meu .De atunci pana acum toate cheltuielile casei au fost efectuate impreuna cu parintii...In plus ai mei imbatranind o serie de operatii medicale si tratamente a trebuit sa le platesc eu parintii mei traind dintr-o singura pensie.Problema este ca mai am o sora casatorita care a plecat din acest apartament de multi ani si care si-a facut o locuinta proprietate personala pe care partial a achitat-o tatal meu.In plus sora mea nu a participat niciodata la problemele materiale si de sanatate ale parintilor mei!Cu toate astea de la un timp,desi parintii mei traiesc pune direct problema mostenirii care i se cuvine drept cota parte din acest apartament!Totusi desi eu nu i-am spus direct sunt convins ca stie de la parinti ca actualmente apartamentul este pe numele meu!As dorii sa-mi spuneti in aceste conditii ce sanse are sa atace contractul de vanzare cumparare facut in 1997!Oare este necesar sa merg cu tatal meu la notar si sa declare ca si bani dati pe casa la prima vanzare facuta pe numele lui in 1991au fost totusi de la mine...E necesar daca va fi cazul sa demonstrez ca de fapt eu sunt cel care a avut si are grija de parinti cu acte si martori!Repet pe moment parintii mei traiesc si m-as bucura sa fie alaturi de mine cat mai mult timp...Ma ingrijoreaza insa ce va urma atunci cand ei nu vor mai fii...Multumesc frumos pt.orice precizare transmisa!

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire frate cyan cyan am situatia urmatoare: in anii 90 dupa revolutie majoritatea romanilor au devenit proprietarii apartamentelor in care locuiau prin cumparare de la fostul ICRAL ... (vezi toată discuția)
Cedare apartament fara riscuri ulterioare alexsoby alexsoby Buna ziua!!! Am o problema si sper sa gasesc la dumneavoastra rezolvarea. Parintii mei detin o locuinta....mai precis tatal meu este proprietarul unui ... (vezi toată discuția)
Cat si in ce conditii mostenesc rafiluti rafiluti Buna ziua, as dori daca se poate sa primesc niste raspunsuri si lamuriri concrete la o problema ce s-a ivit in viata mea: tatal meu a decedat acum 6 luni, casa ... (vezi toată discuția)