avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept la proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept la proprietate

Buna ziua. Tatal meu locuieste la curte in Bucuresti si in urma cu 1 zii a fost sunat de catre un vecin care are spatele casei in curtea casei parintilor. Va intreb daca este obligat sa le dea voie sa lucreze ( dubleze si sa tencuiasca ) peretele ( spatele casei lor), tata stand la tara si nu vine decat o data pe luna la control la medic. Telefonul primit de catre parinti a fost sub forma de amenintare, injuraturi. In conditiile care vi le-am arata exista obligatia de a le da voie sa isi dubleze, tencuiasca peretele circa 10 cm, din spusele vecinului.. Casa parintilor are cadastrul facut . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 20:51, 9 August 2012
Pentru o buna vecinatate este o conditie necesara, .. intelegerea. Daca parintii nu il inteleg pe acel vecin, poate fi dat in judecata si sa asigure accesul. Cadastru nu are nici o relevanta.
Corect ce zice @alexmoria, cu o adaugire: vecinul (care ar obtine prin instanta acces prin curtea dvs. ca sa-si repare propria casa) poate fi obligat la randul lui de instanta sa despagubeasca pe parintii dvs. cu orice daune le va produce accesul (curatenie dupa reparatii, repararea gardului, poate echivalentul zilelor de chirie cat s-a lucrat etc.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru eronat ? tudor_11 tudor_11 la tara, casa batraneasca.mergem foarte rar. in spatele casei gardul de razor nu mai e demult, iar parintii tineau razorul din stalpul gardului de la strada in ... (vezi toată discuția)
Ingradire proprietate MacoveiNiculae MacoveiNiculae Buna dimineata. Rog un raspuns la urmatoarea situatie. Vrem sa ne refacem gardul dintre noi si vecin. Pentru asta trebuie sa cadem deacord cu vecinul. ... (vezi toată discuția)
Rectificare schita cadastrala ContSters325113 ContSters325113 Supun atentie forumistilor urmatoarea speta: Am facut un antecontract pe o casa cu teren cu vanzatoarea care inca nu avea succesiunea facuta ...Am vazut ... (vezi toată discuția)