avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Activitate Dorinela0102

Activitate Dorinela0102

Da, stiu ca termenul de acceptare era de 6 luni, ce nu stiu este daca
faptul de a dona hainele mamei poate fi considerat ca act tacit de acceptare a succesiunii . Intreb pentru ca ma astept la ''neîntelegeri'' cu sora.
Doamna avocat Gerberga,

Dupa decesul mamei (2006) nu am facut o declaratie expresa de acceptare a sucesiunii; am participat la inmormântare, pomeni, si am impartit (donat) din hainele mamei unor rude; am luat si eu câteva si in 3 saptamâni am plecat din tara (unde nu mai locuiesc de peste 10 ani). Pot fi considerata straina de mostenire ? Poate faptul de a dona hainele mamei fi considerat ca act tacit de acceptare a succesiunii ?

Multumesc,

Dorinela
Va multumesc. Deci am nevoie de o Declaratie si o Procura, ambele apostilate.
Pasaportul meu romanesc este expirat, si Consulul nu poate autentifica Declaratia daca eu ma legitimez cu pasaportul canadian.

Intrebam daca e nevoie si de apostila (supralegalizare) pe aceasta Declaratie, si daca o persoana din Romania poate prezenta aceasta Declaratie la un notar in Romania fara sa aibe si o procura din partea mea.

Precizez ca nu detin o copie a certificatului de deces. Intrebare: este absoluta nevoie de certificat in momentul depunerii declaratiei la notar in Romania ?

Multumesc,

Dorinela
Tatal meu a decedat in Ianuarie 2012, iar mama in Noiembrie 2006. Nu am facut succesiunea dupa decesul mamei.
Eu locuiesc in Canada, iar unicul meu frate locuieste in apartamentul tatalui nostru. Nu pot veni in Romania pentru rezolvarea succesiunii, si as vrea ca sa fac macar ''Declaratia de acceptare a succesiunii'' pentru a nu-mi pierde drepturile.

1.Pot sa fac Declaratia la un notar canadian si apoi sa o trimit unei persoane din Romania ca aceasta sa o prezinte la Notariat in Romania ?

2. Este cumva nevoie sa fac si o procura pentru persoana respectiva ?

3.Trebuie Declaratia sa aiba apostila, sau este sigiliul Notarului canadian suficient ?

Multumesc,

Dorinela