avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate An6ra

Activitate An6ra

Buna ziua. Am depus si eu dosarul pentru un concurs pt ocuparea unei functii publice. In urma verificarii dosarelor, am fost 2 persoane pe post. In data de 24.08 cand a avut loc concursul scris, am constatat ca celalalt concurent este un functionar public de la ghiseul unde am depus eu dosarul de concurs. Am si eu o intrebare.
Functionarul public care concureaza pt alta functie publica ARE DREPTUL sa acceseze dosarul concurentei? Nu mi-a preluat mie personal dosarul, ci colega ei chiar de pe scaunul de langa, dar cand am dus cazierul judiciar, concurenta mea m-a "indrumat" intr-un mod mai nepoliticos (mi s-a parut mie atunci) la departamentul unde trebuie depus, dupa ce l-a vazut ea. Este legal asa ceva? Sau daca respectivul functionar voia sa candideze, nu trebuia sa aiba in acea perioada acces la dosarele depuse? Astept raspuns si un cadru legal in ambele sensuri. Multumesc. Tin sa mentionez ca persoana respectiva a luat nota 3 la testul grila, deci nu a trecut la interviu. Eu am luni interviul si am ceva emotii tinand cont de situatie.
Condorm art. Art. 30 din Hotararea nr.1344/2007 - (1) Procedura cercetării administrative este obligatorie pentru aplicarea sancţiunilor disciplinare prevăzute la art. 77 alin. (3) lit. b)-e) din Legea nr. 188/1999, republicată, precum şi în cazul în care sancţiunea disciplinară prevăzută la art. 77 alin. (3) lit. a) (mustrarea scrisa) din acelaşi act normativ a fost contestată la conducătorul autorităţii sau instituţiei publice. . Stiu ca e tarziu raspunsul...dar am descoperit intrebarea incercand sa ma documentez pt tema de disertatie (Raspunderea disciplinara a functionarilor publici)...dar inca sunt nedumerita daca plangerea cetateanului trebuia facuta in scris sau e valabila si doar verbal...scuze! Daca stie cineva exact poate ma lumineaza si pe mine!